Vulin podnio ostavku na mjesto direktora BIA: “SAD i EU traže moju glavu”

0
44

Aleksandar Vulin podnio je ostavku na mjesto direktora Bezbednosno informativne agencije, saopštila je ova institucija.

Vulin je u saopštenju medijima naveo da SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji

„Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA“, navodi se u saopštenju.

Vulin je dodao da sankcije koje su mu uvedene jesu dokaz njegove uporne borbe za jedinstvo Srba.

„Ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti“, naveo je Vulin.

Direktor BIA je naveo da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Srbija susreću sa pretnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine.

„Od nas se traži da priznamo Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu“, napisao je Vulin.

Kako je rekao, prvi pokazatelj ispravnosti njegove odluke biće „licemjerne izjave funkcionera SAD i EU“ u kojima će se, dodaje, zaklinjati da nisu ni htjeli da Srbiji uvedu sankcije.

Vulin je dodao da njegova ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali da će usporiti nove zahteve i ucene.

„Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu. Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem deo antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da verujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog sveta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom“, navodi Vulin.

Kaže da je ovo mala pobjeda SAD i EU, ali i njegova velika pobjeda jer je, kako ističe, dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve.

„Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim“, dodao je.

Ostavite komentar