Zašto ubice ne žele da otkriju gdje je tijelo Danke Ilić? Postoje dvije teorije

0
92

Zašto ubice ne žele da otkriju gdje je tijelo Danke Ilić?

Ovo pitanje javnost postavlja od trenutka kada je otkriveno da je djevojčica Danka Ilić za kojom je tragala cijela Srbija ubijena.

Postoje dvije teorije zbog čega bi neko priznao da je ubio, a odbio da otkrije gdje je sakrio tijelo.

Policija već danima pokušava da iz osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić izvuče informaciju gdje je djevojčicino tijelo. Osumnjičeni za zločin Dejan Dragijević priznao je da je ubio djevojčicu, a optužio je brata Dalibora i oca Radeta da su mu pomogli da sakrije tijelo. Za to vrijeme, drugi osumnjičeni Srđan Janković ćuti i ne želi da govori o svojoj ulozi u nezapamćenom zločinu.

Priroda zločina veoma gnusna?

Zašto kriju gdje je tijelo Danke Ilić? Za to postoje dva razloga – prvi jer postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tijela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo Danke Ilić.

– Od starta smo jedan pravac bazirali na osumnjičenima, ima tu još milion informacija koje još nismo iznijeli. Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo sa deponije. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim tijelom – rekao je ranije načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Nadaju se da će se spasiti robije

Drugi razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele da otkriju gdje je tijelo Danke Ilić mogao bi biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko tijelo djevojčice ne bude pronađeno.

Međutim, to ih ne može spasiti doživotne robije. Kako je objasnio advokat Predrag Savić, ukoliko tijelo Danke Ilić ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza

– Tu su priznanja počinioca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu…Moguće je uraditi običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se vidjeti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posljedice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je vjerovatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljenih – naveo je on.

Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se tijelo nađe, da se obavi obdukcija, sudsko medicinsko vještačenje i da se na naučni način dokaže uzročno-posljedična veza između povreda i smrtnih posljedica, prenosi Blic.

Ostavite komentar