Zavetnici predali krivičnu prijavu protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić

0
74

Advokat Dragoslav Ljubičanović i bivša narodna poslanica Dragana Miljanić, juče su ispred Srpske stranke Zavetnici predali tužbu protiv profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dinka Gruhonjića i novinarke Ane Lalić.

Na konferenciji za novinare ispred Palate pravde oni su naveli da je tužba upućena zbog širenja rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

“Da smo u pravu pokazuju ovi događaji sa Filozofskog fakulteta gdje dotični gospodin organizuje sledi cepanje i gaženje simbola Republike Srbije što biva praćeno aplauzom i ovacijama. Upravo je to ono što treba da se spreči”, rekao je pravni zastupnik Zavetnika Dragoslav Ljubičanović.

On je takođe dodao da je pravo pitanje za društvo zašto smo mi do sada dozvoljavali da ovakvi istupi prođu bez posljedica i da niko ne pokuša da za takvo postupanje goni.

Ljubičanović je naveo da će o svemu obavijestiti i tužilaštvo Hratske ali prije svega i ambasadu Izraela.

“Nigde u svetu ne može da bude prihvaćeno i dopušteno da se sa nekim ko je označen kao izvršilac najgnusnijih i najmonstruoznijih zločina, ne samo prema srpskom narodu nego prema ljudskosti i čovečnosti uopšte, da se sa takvim likom i delom pravi bilo kakva šala, pošalica, a naročito ne ako je to izrečeno u cilju raspirivanja rasne verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti”, dodao je Ljubičanović koji je potpuno siguran u to da će nadležni adekvatno reagovati.

vaseljenska.net

Ostavite komentar