GRAĐANI OGORČENI: Nehumana gradnja uništila grad, naselja ostala bez zelenila

0
45

Rekonstrukcija nekoliko parkova u centru grada ne može nadomjestiti činjenicu da su izbrisane zelene površine i igrališta i iz gotovo svih novoizgrađenih naselja u Banjaluci. Mada, ono što je poražavajuće je da se parkovi u Banjaluci grade, a ne sade tako da na svakom ćošku imate beton, a ne travu i zelenilo.

Blokovi novoizgrađenih zgrada koje niču u Banjaluci lišeni bilo kakvog sadržaja, a da njihovi stanovnici u njima mogu samo da prespavaju i odu kladionicu s obzirom da im se samo to i nudi, a što se tiče drugih mogućnosti, pa to bi bilo to.

Nehumana gradnja u Banjaluci koja se dešava u posljednje četiri godine pogoduje investitorima ali i prvom čovjeku grada Drašku Stanivukoviću koji za njihovu korist prekraja regulacione planove i gradi stambene i poslovne objekte umjesto sadržaja koji će pogodovati Banjalučanima.

Tako, trenutno gorući problem u gradu, a koji se odnosi na gradnju “Ćiriličnog parka” na Kupusištu, a čija glavna osnova je beton, a ne zelenilo. Pomenuti park se gradi mimo zakona i bez građevinske dozvole pa po posljednjoj izmjeni na ovom prostoru dolazi do brisanja previđenje škole, a sve zarad vlasnika krupnog kapitala, a ne sugrađana Banjaluke jer je na tom mjestu planirana izgradnja zgrade.

Trenutno u Banjaluci, sve ide na uštrb kvaliteta života stanara. To je otišlo toliko daleko da se zgrade u Banjaluci redaju jedna do druge, a da je jedino što ih dijeli prilazna saobraćajnica. Činjenica je da su stanovi preplaćeni, investitori ne grade po propisima jer neko zatvara oči na propuste. Onaj koji zbog lične koristi i koristi investitora u posljednje četiri godine zatvara oči na nehumanu gradnju je gradonačelnik Draško Stanivuković, a što dokazuju sve češći protesti vidno bijesnig Banjalučana protiv čije volje gradonačelnik svjesno radi.

Ostavite komentar