Drina lopina izmislio novi način prikupljanja glasova; Mašinama Civilne zaštite krči i nasipa privatne puteve FOTO

0
68

Kako saznajemo, aktivisti PDP-a Dušku Piljagiću, a koji se uredno pohvalio na svojim društvenim mrežama trenutno mašine (kamion i bager) Civilne zaštite krče privatnu parcelu i nasipaju put do lovačke kuće u naselju Verići.

Važno je napomenuti da se radi o mašinama Civilne zaštite grada Banjaluka, a čija osnovna namjena je pomoć građanima prilikom elementarnih nepogoda u trenucima kada se proglasi vanredna situacija na području cijelog grada ili pojedinih mjesnih zajednica.

Radne mašine, koje možete vidjeti na fotografijama se nalaze u sastavu Vatrogasne brigade grada Banjaluka, a kojima upravlja Civilna zaštita, a na čiji zahtjev se iste koriste na terenu prilikom uklanjanja neposredne opasnosti po imovinu ili lica, odnosno građane.

Mašine se koriste za lica, ali u privatne svrhe i to one sa članskom kartom PDP-a.

Kako dalje saznajemo, pomenute mašine se već dvije godine ne nalaze na parkingu Vatrogasne brigade već u službi desne ruke Draška Stanivukovića, poslanika Nebojše Drinića, poznatog u narodu kao „Drina trećina“, a od skoro i „Drina lopina“.

Tako, „Drina lopina“ koristi mašine, koje bi trebala koristiti Civilna zaštita na način da krči privatne puteve, kopa kanale u privatnoj režiji i tako skuplja glasove na terenu.

Takođe pored ovih mašina, postoje i mašine koje su ustupljene banjalučkom Vodovodu s obzirom da Vodovod više nema radnih mašina kako bi mogli na vrijeme popravljati kvarove, a što se nekoliko puta potvrdilo i na terenu gdje su kvarovi čekali duži vremenski period jer Vodovod nema ni stručnih radnika, ali ni mašina i instrumenata neophodnih za rad.

Civilna zaštita grada Banjaluka nema uvid u ispravnost navedenih radnih mašina i nema saznanje gdje se trenutno nalaze, a obavezni su da iste angažuju u slučaju elementarnih nepogoda i proglašenja vanredne situacije jer kao što smo imali priliku vidjeti svakim nevremenom koje je pogodilo Banjaluku ona je isti dan i poplavila, a mašine se nisu pojavile na terenu kako bi pročistile kanale, uklonile otpad koji blokira slivnike već se pale po naredbi „Drine lopine“.

(banjaluckprice.net)

Ostavite komentar