Stanivukovićev izborni štab u Domu omladine: Svi gradski resursi u službi PDP kampanje

0
13

Vjerovali ili ne, prostor Doma omladine u Banjaluci, koji bi trebao služiti mladima i njihovim programima, pretvoren je u izborni štab Draška Stanivukovića. Umjesto da se organizuju aktivnosti i projekti za mlade, u ovom prostoru sada dominira politička agenda Partije demokratskog progresa i Milada Šukalo koja rukovodi.

Prema informacijama koje smo dobili, štabom upravlja Milada Šukalo, koja je, dok traje kampanja, pauzirala sve događaje koji imaju prefiks “srpsko”. Događaji poput kulturnih i omladinskih manifestacija su odloženi, dok prostor služi za organizaciju političkih skupova i promociju PDP-a.

Još alarmantnija je činjenica da se inventar iz Gradske uprave koristi za potrebe Stanivukovićeve kampanje. Stolice iz Doma omladine, koje su namijenjene za javne događaje, prenose se na PDP tribine. Uz to, radnici Gradske uprave primorani su prisustvovati ovim tribinama, dok se gradska vozila koriste kao logistička podrška za organizaciju skupova.

Stanivuković, suočen s opadanjem podrške glasača, odlučio je maksimalno iskoristiti gradske resurse u svoju korist. Pored zloupotrebe inventara i ljudskih resursa, kupio je tri automobila koja su dodijeljena radnicima Gradske uprave, službeno zaposlenim kao obezbjeđenje. Ipak, njihova uloga nije samo zaštita – tokom noći postaju izbacivači na Stanivukovićevim političkim skupovima.

U cilju jačanja lojalnosti prema Stanivukoviću, isti radnici su dobili i identične satove, što dodatno podvlači bliskost sa onim koji ih plaća (ne iz svog džepa). Na sceni ispred Doma omladine, građani koji su pokušali fotografisati brendirana vozila Gradske uprave bili su brzo udaljeni od strane obezbjeđenja, čime se jasno pokazuje koliko daleko je gradonačelnik spreman ići kako bi zaštitio svoj politički imidž i kampanju.

Trošenje gradskih resursa u privatne svrhe, uz zloupotrebu zaposlenih i gradskog inventara, otvorilo je nova pitanja o etici i transparentnosti upravljanja gradskim sredstvima. U jeku predizborne kampanje, građani Banjaluke s pravom postavljaju pitanje – koliko je daleko Draško Stanivuković spreman ići u svojoj političkoj igri?

Ostavite komentar