Stanivuković opet krši zakon: Poslao mašine prije okončanja tendera

0
12

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković požurio je sa radovima u Ulice Save Ljuboje te ih je započeo prije okončanja tendera, vjerovatno jer su lokalni izbori blizu.

Iako će tender biti okončan dan nakon izbora, Stanivuković je brže-bolje poslao mašine ne bi li ubrao koji jeftini politički poen.

Tender za Rehabilitaciju Ulice Save Ljuboja u naselju Starčevica u Banjaluci sa sanacijom vodovodne i kanalizacione mreže raspisan je 16. septembra i otvoren je do 7. oktobra. Nije prošlo ni 10 dana, a radovi su već započeli.

Time se pohvalio i sam gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u jednom od storija na društvenim mrežama.

Na pitanje ATV-a kako su radovi započeti a tender nije okončan, Stanivuković je odgovorio da su to pripremni radovi koji mogu početi a koje izvode firme sa kojima Grad već ima ugovor.

„Sa svim tim firmama imamo ugovore o redovnom održavanju, ugovore za pripremne radove. Imamo više od 10 različitih ugovora, što znači da dok tender i procedura se ne završi, da ne bismo gubili vrijeme možemo angažovati onu firmu sa kojom grad već ima 10 različitih ugovora“, rekao je Stanivuković.

On tvrdi da se tu radi o uštedi vremena, ali da li se stvarno radi o tome ili požurivanju radova kako bi, možda, bili započeti prije izbora, od gradonačelnika vjerovatno nikada nećemo saznati.

(ATV)

Ostavite komentar