Preko mosta u Česmi mogu samo ptice; Šta je sa pristupnim saobraćajnicama? (FOTO)

0
8

Most u Česmi postao je spomenik, a ne projekat od velike infrastrukturne važnosti s obzirom da će ga građani moći samo gledati, ali ne i koristiti. S obzirom da Gradska uprava na čelu sa Draškom Stanivukovićem ni dan danas nije riješila pitanje pristupnih saobraćajnica. Javna nabavka sprovedena u 7. mjesecu, izvođač izabran, ali pristupnih saobraćajnica nema.

Podsjećamo, Draško Stanivuković se nedavno šetao po novoizgrađenom mostu, a koji je prisvojio kao svoj projekat, ali nije kazao da jedini posao koji je imao, a odnosi se na rješavanje imovinsko – pravnih poslova kao i izgradnja pristupnih saobraćajnica, nije uradio. Tako je gradonačelnik bez trunke srama preuzeo zasluge za izgradnju mosta u Česmi, a čiji radovi su usporeni upravo zbog njega. Kako su nedavno naveli iz JP Puteva Republike Srpske zbog neodgovornosti grada Banjaluka most u Česmi bi mogao biti samo spomenik bez pristupnih saobraćajnica, a koja su bila obaveza grada, a ne i gradnja mosta.

U razgovoru sa radnicima koje smo zatekli u Česmi, kazali su nam da se odvijaju radovi, ali ne oni koji se odnose na pristupne saobraćajnice jer kako kažu njima nije javljeno da će do toga uskoro doći.

„Pristupne saobraćajnice ne radimo i to se ne može uraditi za par dana. Nije to površinski posao da se može tek tako popeglati i ajmo kućama. Što se mosta tiče i korištenja, preko njega mogu samo ptice prelijetati, ljudi i auta ne mogu“, jasan je bio jedan od radnika.

Ono što nas je iznenadilo jeste izjava jednog od radnika koji je kazao da ih redovno nadziru iz Gradske uprave. Na pitanje –Ko vas nadzire i zbog čega? radnik je kratko prokomentarisao:

„Ma onaj ćelavi iz Kabineta, Grujić. Dolaze i drugi, ali mi smo izgleda njegovo zaduženje. Dođe tu i kobajage on nešto gleda. Mora šefu predati izvještaj jesmo li se metar pomakli. Džaba gleda, ja da mu kažem“, kazao je drugi radnik.

I tako dok Draško Stanivuković laže javnost kako je most njegov projekat i kako će pomenuti uskoro biti završen iako on nije uradio svoj dio posla, a tek je u sedmom mjesecu pod pritiskom javnosti raspisao javnu nabavku, šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić počeo je i obilaziti radove, a koji koči upravo njegov šef.

U gore pomenutom videu Stanivuković je kazao da će za 30 dana most biti završen, rok je na izmaku, a obećanje kao što je to i slučaj sa Stanivukovićem – ludom radovanje…

(banjaluckeprice.net)

Ostavite komentar