Grad Banjaluka platio lažno istraživanje firmi “Nina Media” koje je Stanivuković objavio

0
132

Grad Banjaluka platio je lažno istraživanje javnog mnjenja firmi “Nina Media”, koje je gradonačelnik Draško Stanivuković pompezno objavio 2. oktobra, najavljujući time svoju navodnu “pobjedu”.

U stvarnosti, Grad Banjaluka je 11. juna potpisao ugovor sa firmom “Nina Media” za “Praćenje aktivnosti Odjeljenja za komunalne poslove u elektronskim medijima”, u iznosu od 6.000 KM, plus PDV.

Međutim, taj novac nije iskorišćen za navedeno praćenje aktivnosti, već za brzo “hranjenje” političkih ambicija Stanivukovića, koji je u Banjaluci stvorio haos i budžet Grada stavio u službu svojih interesa i malobrojnih odabranih saradnika.

Ovaj ugovor je zapravo maska, jer pružene usluge gotovo ne postoje. Sporazum je namjerno sklopljen kroz direktnu nabavku, čime se izbjegla transparentnost i omogućilo zaključivanje ovog ugovora bez javnog nadmetanja.

Posebno je zanimljivo da je “Nina Media” pratila “aktivnosti Odjeljenja za komunalne poslove” svega devet dana, jer je ugovor važio do 20. juna 2024. Tako su građani Banjaluke platili lažno istraživanje koje nikada nije sprovedeno, već samo napisano na papiru.

Iako se može činiti da nije u pitanju velika suma, činjenica je da je potrošen gradski novac. Još karakterističnije je to da firma “Nina Media” ima slične ugovore sa drugim gradskim preduzećima, pri čemu većina ugovora iznosi upravo oko 6.000 KM.

Oni možda ne zarađuju mnogo odjednom, ali zarađuju često.

Osim “Nina Medije”, grad Banjaluka je platio još nekoliko firmi za Stanivukovićevu izbornu kampanju, o čemu ćemo pisati.

Ostavite komentar