PANIČNO BJEKSTVO UKRAJINSKIH VOJNIKA: Prvi snimci oslobođenog Ugljedara VIDEO

0
19

Ukrajinski vojnici su u panici počeli da bježe sa svojih položaja kada je počeo da se steže obruč oko Ugljedara, koji je u četvrtak oslobođen, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Objavljen je i prvi video snimak oslobođenog grada.

„Prema rečima pripadnika snajperskih jedinica grupe ‘Istok’, kada je obruč oko Ugljedara počeo da se steže, a naše trupe preuzele kontrolu nad poslednjim putem za bekstvo na sjever, preostali ukrajinski vojnici su počeli u panici da bježe sa svojih pozicija“, navodi se u saopštenju.

Kako je napomenulo Ministarstvo, otpor je uspešno suzbijen, između ostalog, uz podršku snajperskih grupa koje su izvele ciljane udare na ukrajinsku vojsku.

Ukrajinska komanda poslala je borbeno najspremnije jedinice u odbranu Ugljedara i kao rezultat toga izgubila značajan dio elitnih formacija i mnogo oklopne tehnike, naglasio je ruski vojni resor.

U saopštenju se navodi da je ruskim vojnicima još u septembru bilo jasno da je odbrana Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru osuđena na propast. To se dogodilo kada se pješadija probila istovremeno sa dva boka — u oblasti naselja Vodjano i Prečistovka, podsjeća Ministarstvo.
Istovremeno, resor dodaje da su akcije tenkista T-80BVM bile odlučujuće u osvajanju posljednjih uporišta ukrajinskih snaga u Ugljedaru.

Ostavite komentar