Vučić: Ne želim da vodim politiku onako kako diktira Zapad

0
15

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da politika o neuvođenju sankcija Rusiji nije jednostavna, ali da ne želi da vodi politiku onako kako diktira Zapad.

Vučić je naveo da se bori za slobodu i nezavisnost Srbije što je, kako je rekao, najteža politika.

– Nemam problem sa rječnikom Zapada, ali kad nas obavezuju sa sankcijama ne želim da vodim tu politiku – rekao je Vučić sinoć za TV Pink.

Vučić je naveo da će se tokom ove nedjelje povećati pritisci na Srbiju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

On je rekao da će u srijedu, 9. oktobra, u Dubrovniku biti održan samit podrške Ukrajini na kojem će učestvovati lideri jugoistočne Evrope, EU, ali će prisustvovati i ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

Vučić je dodao da se još ne zna da li će Srbija učestvovati, ali da je već sačinjen tekst deklaracije koji bi zvaničnici trebalo da potpišu.

– Vidio sam tekst prijedloga deklaracije, predviđa da svi moramo da uvedemo sankcije. Samo se čeka još Srbija, odnosno od mene čekaju odobrenje za to. Biće nam teška nedjelja po tom pitanju. Biće muka ove nedjelje i za nas i za njih – rekao je Vučić.

Povodom izvještaja Reportera bez granica o tome što ruski mediji posluju u Srbiji, Vučić je naveo da je danas sve toliko navijački napravljeno.

– Kritikovali su Srbiju jer ovdje rade Raša tudej i neki drugi mediji, a čitav život su nas učili da mora da postoji druga strana, da morate da čujete sve, a danas je sve toliko navijački napravljeno, ako čujete obje strane, neprijatelj ste i jedne i druge strane – rekao je Vučić.

On je ukazao na to da se svijet toliko mijenja, te da je važno da Srbija gleda vlastiti interes i da se sačuva zemlja.

Ostavite komentar