Dodik: Stanivuković vođa opozicije kojeg niko neće, Trivićeva politički betonirana

0
36

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da se Draško Stanivuković nametnuo kao vođa opozicije, kojeg druge opozicione partije neće, dok je Jelena Trivić u političkom smislu potpuno betonirana, bez obzira na njen optimizam.

“SDS je u političkom smislu zamrznut, balzamovan, izgubio je četiri opštine. Bilo im je najvažnije da očuvaju mjesto u Tesliću i čestitam pobjedniku, kao i svima drugima. Ali, slijedi dalja degradacija jedne partije koja je u narodnom smislu u novijoj političkoj istoriji bila važna, a sada u političkom smislu postaje marginalna”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je istakao da mu je drago da SDS ostaje druga politička partija po snazi u Republici Srpskoj, jer u njoj ima mnogo patriota, te da na njih računa kada poziva da se okupe oko nacionalnih pitanja.

“NJihovo rukovodstvo koje je do sada to ignorisalo, moraće da razumije šta narod i njihovi glasači hoće”, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o lideru Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću, Dodik je istakao da su on i njegova iracionalna bijesna politika doživjeli poraz na ovim izborima.

“Vukanović je dobio manje glasova nego na prethodnim izborima i u slobodnom je političkom padu, bez padobrana. Gdje će pasti, ne mogu da procijenim u ovom trenutku”, rekao je lider SNSD-a.

Dodik je istakao da opoziciji u Republici Srpskoj želi sve najbolje, ali da bi bili dosljedni protivnici SNSD-u moraju pojačati svoje procente jer su sadašnji minimalni.

“Ovo je poražavajuće, ne vidim razlog da oni bilo šta slave, ali to je njihov problem. Ja sam ponosan na rezultate koji je postigao SNSD. Čestitam svima koji su učestvovali, čestitam narodu, čestitam pobjednicima, zahvaljujem se poraženima i idemo dalje”, poručio je Dodik.

On je ukazao da iz ovih izbora proizilazi samo jedna činjenica, a to je da Republika Srpska politički snažnija.

Ostavite komentar