Zvezda perfektna poslije prva dva kola – Baskonija poražena pred punom “Arenom”

0
18

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u “Beogradskoj areni” ekipu Baskonije 78:71 u utakmici drugog kola Evrolige.

Zvezda je počela sezonu na najbolji način, posle dva kola ima stopostotni učinak.

Baskonija je meč otvorila prednošću 4:0, ali je Crvena zvezda tada napravila seriju 15:2 koja je primorala Pabla Lasa da zatraži tajm-aut.

Crveno-beli su od tog trenutka sve vreme bili u prednosti. Domaća ekipa je nošena podrškom navijača koji su ispunili “Arenu” razliku napravila u odbrani.

Tim Janisa Sferopulosa je za razliku od meča u Parizu pokazao izuzetnu energiju u odbrani. Dobra preuzimanja, pravovremena udvajanja i izuzetni Bolomboj i Miler-Mekintajer održavali su Zvezdu u igri jer su njihovim blokadama i ukradenim loptama u tranziciji dolazili do lakih poena.

U prvom poluvremenu igrači Zvezde su raspodelili poene u napadu. Kenan, Nedović, Miler-Mekintajer i Mitrović imali su sekvence u kojima su po nekoliko minuta bili nosioci igre postizavši vezane poene.

Nažalost poslednja tri minuta drugog dela i prva tri treće četvrtine pokazala su da se crveno-beli nisu rešili perioda sporog hoda jer za ovo vreme nisu postigli ni poen iz igre.

Loš period igre prekinuli su Kenan i Kalinić koji su poenima nagradili ukradene lopte Mekintajera i Bolomboja. Centar domaće ekipe vezao je šest poena pred kraj četvrtine i doneo Zvezdi velikih 10 poena pred početak odlučujuće.

Serija je nastavljena i u četvrtom periodu kada je Zvezda došla do maksimalnih 16 poena prednosti, a onda je tim Pabla Lasa poslednjim trzajima pokušao da se vrati u duel.

Prepolovili su zaostatak serijom 9:0, ali je Kenan i Kalinić trojkama zaustavili nalet rivala i stavili tačku na meč.

Kenan je bio najefikasniji sa 19 poena, Bolomboj je zabeležio 15, Kalinić 12, a Nedović devet poena.

Kod gostiju Čima Moneke ubacio je 19, a Donta Hol 13 poena.

Zbog suspenzije za Zvezdu nije igrao Miloš Teodosić, a van protokola bio je Uroš Plavšić.

Zvezda već u subotu u ABA ligi dočekuje Igokeu, a potom sledi duplo kolo u Evroligi – u utorak gostovanje Fenerbahčeu i petak duel sa Barselonom u Beogradu.

Ostavite komentar