Cvijanović: Nipodaštavanje srpskih žrtava nas obavezuje da pamtimo stradanje naših sunarodnika

0
12

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se, sa posebnim pijetetom, danas sjećamo 2.214 srpskih civila i vojnika ubijenih u agresiji snaga Hrvatske i takozvane Armije BiH na 13 zapadnokrajiških opština, kada je sa vijekovnih ognjišta, sa ovog prostora, u jesen 1995. protjerano više od 120 hiljada Srba.

– Za međunarodno i domaće pravosuđe, ubijanje i protjerivanje Srba u proteklom ratu očigledno nisu zločini, niti su vrijedni procesuiranja. To potvrđuje i žalosna činjenica da žrtve ovog zločina i nakon 29 godina i dalje čekaju pravdu, a da zločinci slobodno hodaju po Hrvatskoj i FBiH – istakla je Cvijanović povodom obilježavanja 29 godina od agresije na 13 zapadnokrajiških opština.

Koliko god drugi ignorisali i nipodaštavali, ukazala je Cvijanović, to nas više obavezuje da pamtimo stradanje naših sunarodnika.

– Da ih trajno otrgnemo od zaborava, uvrstimo u nastavne planove i programe, kako bi i buduće generacije sutra znale kolika je žrtva ugrađena u temelje Republike Srpske. Da je čuvaju, grade i jačaju, sa jasnom sviješću o tome da su Srpska i njene institucije jedini garant slobode i opstanka našeg naroda na ovim prostorima – poručila je Cvijanović.

Ostavite komentar