Dodik: Nudili su mi centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu (VIDEO)

0
25

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je proces protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički motivisan i da su u ponuđene razne stvari u zamjenu za oslobađajuću presudu.

– Meni su ponuđene, za oslobađajuću presudu, razne stvari, od centralizacije BiH, što sam ja naravno odbio. Zato se usložnjava i pokušava ubrzati proces. Nema te stvari koju će moći da dobiju da bi u ovako nakaradnom postupku osigurali bilo šta što nije u skladu sa Ustavom. Dakle, sve je laž – rekao je Dodik.

On je istakao da mu je ponuđeno i da pristane na pitanje imovine, što je odbio.

Dodik je rekao da je optužen da je, vršeći svoju ustavnu dužnost, iskazao nepoštovanje prema Kristijanu Šmitu koji je nametnuo zakon.

Dodik je rekao da je sudija Sena Uzunović na današnjem ročištu tražila da se poštuje akt o pravu na samoopredjeljenje, ističući da mu je drago što su “počeli da vode računa o konvenciji koja govori o pravu naroda za samoopredjeljenje”.

– Oni lažu da to Dejtonom nije predviđeno. Narodi imaju pravo na samoopredjeljenje – rekao je on.

Podsjećamo, u Sudu BiH danas je održano ročište predsjedniku Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske.

Ostavite komentar