Dodik: Cilj Zapada je da podijeli Rusku Federaciju na nekoliko malih dijelova

0
29

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom posjete Kazanju dao je intervju za eminentni ruski Prvi kanal, u emisiji “60 minuta”.

– Zapad želi da podijeli Rusiju. Njihov cilj je da razbiju Rusiju na nekoliko malih dijelova da svi postanu isključivo sateliti Zapada. Veoma mi je drago što je predsjednik Vladimir Putin prepoznao ove pokušaje i rekao: “Dosta je, ovo više ne može da ovako” – rekao je Dodik u ekskluzivnom intervjuu voditeljki 60 minuta Olgi Skabeevoj.

On je dodao da vjeruje u pobjedu Rusije.

– Vjerujem da će zapadni lideri u bliskoj budućnosti stajati u redovima i čekati sastanak sa predsjednikom Putinom – naglasio je predsjednik Srpske.

Na pitanje Olge Skabejeve da li nuklearni rat prijeti svijetu, predsjednik Srpske Milorad Dodik je odgovorio negativno, jer je, po njegovom mišljenju, “Vladimir Putin razumna osoba”.

On je ocijenio da Zelenski shvata da je situacija izmakla kontroli i traži od NATO-a i nuklearno naoružanje, kao i da je porodica Zelenskog u Toskani kupila imanje od 40 miliona evra, što pokazuje kako on ozbiljno misli da brani svoj narod.

Prema Dodikovim riječima, Zelenski je čovjek kojeg Zapad tapše po ramenu, da djeluje važan, a pri tome su njegova dejstva na štetu sopstvenog naroda.

Govoreći o izborima u Sjedinjenim Državama, Dodik je rekao da ukoliko pobijedi Donald Tramp, Rusiji i Republici Srpskoj biće lakše predstaviti mu realno stanje stvari, te ukazao da u Americi i Evropi vlada propaganda koja demonizira Putina.

Ostavite komentar