Putin: Nadam se da su me čuli

0
28

Ruski predsjednik Vladimir Putin nada se da je do Zapada stiglo upozorenje o tome, šta će se desiti ako dozvoli Kijevu da gađa teritoriju Rusije.

– Nisu mi ništa rekli o tome, ali nadam se da su čuli. Јer, mi ćemo morati sami da donesemo neke odluke – rekao je Putin televiziji Rusija 24.

Kako je istakao, rusko Ministarstvo odbrane razmišlja o različitim opcijama odgovora na moguće udare dugog dometa na rusku teritoriju i ponudiće različite opcije.

Po njegovim riječima, napade ove vrste tehnički mogu da izvode samo oficiri NATO-a, nikako vojnici kijevskog režima.

Putin je ranije izjavio da zemlje NATO-a sada razgovaraju, ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob.

Direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinski sukob promijeniće njegovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu prijetnji koje joj se na taj način stvaraju.

Pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao je da je izjava predsjednika o posljedicama udara zapadnog oružja duboko na teritoriju Rusije krajnje jasna i nedvosmislena i da je stigla do pravih adresa.

Ostavite komentar