DAVID PROTIV GOLIJATA: Bolja i Zdrava Srbija preuzele vlast u Topoli od SNS-a

0
271

Predsednik opštine Topola Igor Petrović potpisao je pristupnicu stranke Zdrava Srbija, saopštila je ta partija.

U saopštenju Zdrave Srbije navodi se da je pristupanjem Igora Petrovića, ta partija, pored predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, dobila još jednog predsednika opštine.

Time se, kako dodaju, “samo pokazala ispravnom odluka rukovodstva Zdrave Srbije da sa Zlatibora ka ostalim delovima Srbije širi svoje ideje i da tako, sa svojim koalicionim partnerima, polako dolazi u poziciju da može da stvara neku novu, moderniju Srbiju”.

Pristupnicu Zdravoj Srbiji je potpisala i odbornica Skupštine opštine Topola Danijela Đokić Pantić, tako da sada većinu u lokalnom parlamentu Topole čine Bolja Srbija, Zdrava Srbija, POKS, SNP i PUPS, dodaje se u saopštenju Zdrave Srbije.

Nova skupštinska većina okupljena oko Bolje Srbije izabrala je nove opštinske većnike na sednici Skupštine opštine Topola koja je završena kasno u četvrtak.

Lider Bolje Srbije Dragan Jovanović rekao je za agenciju Beta da će kao jedan od petoro članova Opštinskog veća biti zadužen za izgradnju infrastrukture i privredu.

Jovanović je naveo da je na sednici izabrana za zamenika predsednika opštine Jasna Vuković iz Bolje Srbije. Promenjen je predsednik Opštinske izborne komisije kao i kompletan Nadzorni odbor JKP „Topola“.

Jovanović je rekao da je koalicija Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe građana „Novi ljudi za bolju Topolu“ politički „sahranjena“.

Vlast u Topoli je promenjena u utorak na sednici skupštine kada je dvoje odbornika iz SNS-a podržalo Bolju Srbiju. Tako je obezbeđena nova većina, 22 od ukupno 41 odborničkog glasa.

Vladajuću većinu čini 17 odbornika Bolje Srbije i po jedan iz POKS-a, SNP-a i PUPS-a.

Predsednik opštine Topola ostao je Igor Petrović, koji je povukao ranije ponuđenu ostavku i podržao Bolju Srbiju.

Za predsednika Skupštine opštine Topola u utorak je izabran Vladimir Radojković, a za njegovog zamenika Božidar Pavlović, obojica iz Bolje Srbije.

(Agencije, RTS)

Ostavite komentar