Grikspor i Đoković večeras na US Open-u

0
192

U ovo vrijeme prošle sedmice nije ni znao hoće li doći u Njujork, a sada će u noći između četvrtka i petka igrati protiv Novaka Đokovića. Ovo je ukratko priča o drami koju je Holanđanin Talon Grikspor, Noletov naredni rival na US Openu, preživio prethodnih dana.

Grikspor ima 25 godina, zauzima 121. mesto na ATP listi, a ove godine je prvi put obezbijedio direktan ulazak u glavni žrijeb US Opena. Međutim, zbog kovida je imao velikih problema sa ambasadom u Holandiji i nije mogao da obezbijedi putnu vizu.

Sve je vuklo na fijasko za Talona koji čak nije ni trenirao na podlozi na kojoj se igra Grend slem u Njujorku.

“Vremena je bilo sve manje, činilo se da neću stići, ali sam prošlog ponedjeljka odlučio da krenem sa treninzima. I to na šljaci. Vježbao sam u utorak i srijedu, a u četvrtak sam dobio poruku od USTA. Oni su to sve riješili i bio sam spreman da krenem put Njujorka”, rekao je Grikspor koji je istog dana krenuo na put.

Grikspor je tenis počeo da igra sa šest godina. Njegova braća blizanci, Skot i Kevin, su tada imali po 12 i išli su na časove tenisa. Naravno, Talon ih je pratio i išao sa njima.

Za Grikspora je ova sezona, za sada, najbolja. Uzeo je tri čelendžera i u julu je imao svoj najbolji plasman u karijeri – 105. mjesto.

Igrao je prvi put na Vimbldonu, gdje je u prvom kolu ispao od Aleksandera Zvereva, dok je 2018. imao možda i najveće dostignuće – dobio je bivšeg trećeg tenisera Stena Vavrinku.

“Zaista uživam da igram protiv takvih momaka. Velika je čast. Zato vježbate i igrate tenis, da budete na terenu sa legendama”, rekao je za kraj Holanđanin.

Ostavite komentar