Djelima se dokazuje ko je šta uradio: Kampanja opozicije bez argumenata

0
245

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka i odbornik Skupštine grada Banjaluka u više mandata, odnosno čovjek sa ogromnim životnim iskustvom, ali iznad svega veliki patriota i humanista, rekao je da je prošla prva polovina predizborne kampanje, ali da je i više nego očigledno da se opozicija ne može suzdržati od teških riječi i uvreda.

“Nažalost, njihova jedina priča je o mitu i korpuciji, drugo ništa ne znaju. Pričaju bez ikakvih argumenata, morališu, a ja kao privrednik koji 45 godina radi u realnom sektoru sam se najviše ismijao izjavi gospodina Mirka Šarovića da će plata biti 1.800 KM. Izgleda da se neće ni dolaziti na posao, a dobijaće se 1.800 KM”, rekao je Umičević. On je dodao da takvu izjavu daje čovjek koji u svom životu platu nije zaradio, već je proveo život na jaslama ovog naroda, te takva jedna neodgovorna izjava zaista nema smisla.

“Teško je jednoj dami nešto reći, ali gospođi Trivić moram da odgovorim i da se osvrnem na kampanju u kojoj ponavlja „laž, laž, laž“. Da li je moralno da budete profesor na fakultetu, poslanik u Narodnoj skupštini RS, kandidat za predsjednika RS, primate dvije plate, a nikad nisam čuo da ste nekad nekome pomogli? Trebalo bi krenuti od sebe, posaditi bar gredicu luka, uraditi nešto u životu, a tih studenata kojma vi predajete ima četiri hiljade na birou za zapošljavanje. A onda govorite da odlaze mladi. Da, odlaze zbog takvih kao vi, koji primate dvije plate. Jedino da Vlada kupi stolove na sprat, pa da sve zaposlimo da rade u Vladi RS. Draga gospođo, plata se zarađuje. A djelima se dokazuje šta je ko uradio”, poručio je u svom stilu Umičević, koji je kao i obično bez dlake na jeziku i svakome može reći u lice šta misli, jer je nadaleko poznat kao čovjek koji narodski rečeno “nema oraha u džepovima”..

Prema njegovim riječima, ovo je biti ili ne biti za Republiku Srpsku, jer je kako je naveo “i Kurta i Murta udario na nas”.

“Da njemački parlament usvoji da bi BiH trebalo da bude građanska država, da se ukine Republika Srpska, a vi od takvih primate donacije to je stvarno dno dna”, rekao je Umičević. On je naglasio da naš narod zna da odvoji žito od kukolja i nije lud da ne vidi šta je pozadina politike opozicije, navodeći da narod treba da bira, a ne da glasa.

“Ako narod misli da treba ukinuti Republiku Srpsku, da treba uvesti građansku državu, kao što zastupa Njemačka koja je sponzor i donator gospođe Trivić onda se trebamo vratiti na Karpate, nama mjesta i života ovdje nema”, dodao je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar