ANALIZA Neoprezni Milorad Dodik: Školski primjer kako rade službe, valjda će neko i sa RTS-a odgovarati

0
191

Snimak, prije emitovanja emisije uživo, na kojoj Milorad Dodik govori o organizaciji turnira u Banjaluci, tipičan je primjer kako rade službe ili paraobavještajni dijelovi nekih službi, kada žele da nekog diskredituju.

Milorad Dodik jeste bio neporezan, ali kako je moguće da se snimak iz režije RTS-a, snimljen, ne nečijim telefonom, već studijskim kamerama i pohranjen u servere televizije tako brzo „montira i siječe“ i pusti na mreže.

Vjerovatno odgovor znaju u paraobavještajnim službama koje su željele da omalovaže predsjednika Republike Srpske.

Da je snimak napravljen telefonom,moglo bi se konstatovati da je slučajni pojedinac vidio priliku da zaradi klikove puštajući Milorada Dodika na mreže da tako govori o turniru.

Međutim, snimak je „uzet“ iz sirovine emisije, smišljeno i planski i u tom poslu je učestovalo najmanje nekoliko ljudi.

Svaka emisija tog tipa se snima na više lokacija.

Iako se emituje uživo, nekoliko minuta prije, uključuje se snimanje kako bi se emisija sačuvala za arhivu ili eventulano repriziranje.

Znaju to svi koji su bar mjesec dana radili na bilo kojoj televiziji.

RTS za „curenje“ ovog snimka duguje bar izvinjenje Miloradu Dodiku i disciplinski postupak protiv onih koji su ovo uradili.

Ako ti ljudi nisu saradnici neke službe a sam tim i „debelo zaštićeni“.

Ako se precizno analizira spornih 28 sekundi snimka vidijeće se da je Milorad Dodik bio neoprezan ali sebi“olakšao dušu“ i da političar sa takvim medijskim stažom sebi nije smio dozvoliti da onog trenutka kada se „okači“ mikrofon i sjedne u studio sve može biti snimljeno i iskorišteno ali opet on nije vrijeđao porodicu Đoković, već pokušao da objasni da je cijela priča oko pripreme turnira Srpska open bila jako stresna, vjerovatno mnogo skupa a da su saradnici porodice Đoković, koji su dirketno radili na turniru bili jako zahtjevni, tražili dosta detalja i u krajnjoj liniji potrošili dosta novca koje su dali Banjaluka i Republika Srpska.

Na kraju bio je razočaran u Novaka koji nije stigao do finala.

Razočaran kao vjerovatno i svi drugi koji su očekivali da Đoković igra u finalu turniira.

Zaključak je da snimak nije procurio slučajno, te da ga nije pustio neko sa RTS-a i da neko mora odgovorati za to.
Milorad Dodik bio je neoprezan.

Dodik će podnijeti svoj dio političke štete, vjerovatno naučiti školu, a javnost bi trebalo da zna da pojavljivanje snimaka nastalog prije emitovanja emisije definitivno „nije slučajno“, već dio neke mnogo veće i šire borbe prije svega, obavještajnih krugova, u borbi protiv Milorada Dodika.

Ostavite komentar