Apel roditelja: Sukob oko karting staze šteti svima

0
212

U karting sportu Banjaluke trenutno traje sukob dva kluba, Moto-karting kluba Banjaluka i Auto-moto karting kluba Borac, zbog staze u Zalužanima koju oba kluba koriste. Roditelji djece koja se bave ovim sportom apeluju da ovaj spor mora da prestane i to zbog dobrobiti djece i svih onih koji vole karting.

Kartodrom u Zalužanima je jedini ovakve vrste u BiH, a nedavno je objavljeno da su ovlaštene osobe iz AMKK Borac podnijele krivične prijave protiv odgovornih ljudi iz MKK Banjaluka zbog, između ostalog, kako se navodi, “devastiranja staze, neovlaštenih i nepropisnih radova koji su doveli do toga da staza više nije bezbjedna…”. Iz MKK Banjaluka su naveli da je sve urađeno po zakonu, pišu Nezavisne.

Banjalučanin Igor Pešić kaže da dvije strane nikako da pronađu zajednički jezik, zbog čega ispaštaju krajnji korisnici i uputio je apel da ova situacija što prije mora da se razriješi.

“Zbog svega toga trpe oni koji se ovim sportom bave iz ljubavi i koji u njega ulažu vrijeme, trud, novac… Moje dijete je bilo član jednog kluba i prešlo je u drugi klub gdje napreduje. Karting je ekstremno skup sport i ja kao roditelj želim da djetetu obezbijedim najbolje moguće uslove, ali ova situacija ugrožava sve. Djeca su zabrinuta da li će ikada više moći da idu na karting”, kaže Pešić i dodaje da je pokrenuo neku vrstu građanske incijative kako bi se stvari vratile u normalne tokove: “Kao roditelj djeteta koje se bavi i iskreno voli ovaj sport, moram da istaknem da nisam ni na jednoj strani i da želim da razum prevlada. Pisao sam na razne adrese, gradskim institucijama, resornom ministarstvu, da se i oni uključe i da ovu stvar razriješe kako karting sport u Banjaluci ne bi trpio ovakvo stanje. Svjesno se ide ka uništavanju jednog sporta.”

Kaže “da ima iskustvo sa oba kluba i da ne želi nikoga da optužuje, ali da jednostavno ne može da ostane nijem na neke stvari koje se iznose u javnost, a kako kaže, ne odgovaraju činjeničnom stanju.

“Opet naglašavam, ne držim stranu nikome, ali ono šta se stavlja na teret MKK Banjaluka jednostavno nije istina. Vidio sam kako je bilo ranije, a vidim i kako je sada. Ne želim da stojim po strani i gledam kako se zbog ličnog interesa ili povijeđenog ega uništava karting sport”, poručio je Pešić.

On je dodao da u subotu, 30. oktobra, na stazi u Zalužanima organizuju druženje i pozvao je sve ljubitelje auto-moto sporta da dođu sa djecom i na licu mjesta vide u kakvom je stanju staza, pobliže se upoznaju sa kartingom sportom, ali i oprobaju u vožnji.

 

Ostavite komentar