“AQUA tim”: Planiramo značajna ulaganja u opremu i instalaciju novih mašina za pakovanje vode i leda

0
277

Bosna i Hercegovina ima najveće resurse prirodne izvorske vode u regionu, a takođe spada i među vodeće države u svijetu po količinama i čistoći vode.

Stručnjaci navode da je kvalitet vode u Bosni i Hercegovini daleko ispred one uvozne. Upravo jedna takva kvalitetna voda izvire u podnožju planine Motajice, na 120m dubine.

Naime, kompanija “AQUA tim” u maju 2015. godine uspješno je pustila u rad punionicu vode u Gornjim Srđevićima. Kvalitet ove vode može se uporediti sa najkvalitetnijim vodama u BiH i regionu, što je potvrdila i  SGS sertifikacijska kuća dodjelivši im standarde kvaliteta ISO 9001 i HCCP standard.

ZIPA PHOTO/Borislav Zdrinja

Punionica posjeduje hemijsku i mikrobiološku laboratoriju koje redovno kontrolišu kvalitet vode.

“Vodu koju pakujemo deklarišemo kao prirodna izvorska voda, pa se ona kao takva ne smije tretirati nikakvim sredstvima, hemikalijama, niti bilo kakvim postupcima koji bi narušavali njen kvalitet i oligomineralni sastav, stoga mi u fabrici vodu pakujemo u njenom izvornom sastavu”, kazali su iz “AQUA tima”.

Kako su pojasnili Ph vrijednost vode je od 7,5 do 7,7 što znači da je neutralna, pa se može piti u neograničenim količinama.

ZIPA PHOTO/Borislav Zdrinja

“Zahvaljujući svom oligomineralnom sastavu ova voda se preporučuje svim starosnim grupama i to je nešto što je izdvaja od drugih voda”, kažu iz “AQUA tima”.

Ova kompanija godinama unazad osvojila je domaće, ali i inostrano tržište, pa tako trenutno AQUA Vodu izvoze na tržište Srbije, Crne Gore i Austrije.

“Mi smo najveći distributeri vode u galonima od 18,9l u BiH. Tu poziciju smo izgradili prije svega na osnovu kvalitetnog proizvoda, kvalitetne i pravovremene usluge, koju su naši klijenti prepoznali,  tako da iz godine u godinu naša baza zdovoljnjih klijenata se povećava. Odgovoran i kvalitetan rad na domaćem tržištu bila nam je najbolja preporuka, te su nas klijenti u pomenutim zemljama prepoznali kao nekog ko može da ispuni pravovremeno njihove zahtijeve”, navode iz “AQUA tima”.

Distributivna mreža je organizovana tako da sa tri poslovnice i distributerima pokrivaju čitavo područje Bosne i Hercegovine kako bi svojim klijentima svakodnevno dostavljali proizvode.

Kada su u pitanju planovi za naredni period, iz “AQUA tima” navode da je u ovoj godini planirano povećanje broja distributera, kao i značajna ulaganja u opremu i instalaciju novih mašina za pakovanje vode i leda.

“Takođe, sa našom partnerskom firmom “INTER AQUA” iz Beograda planiramo veliko širenje tržišta za vodu upakovanu u čašicu od 200ml koja je već prepoznata u Cateringu Air Serbia koji su našu čašicu koristili za čarter letove u 2021. godini.

I zato, za sebe i svoje najbliže birajte najbolje. AQUA Voda vam je na dohvat ruke.

ZIPA PHOTO/Borislav Zdrinja

(A.M.)

Ostavite komentar