“BEMA” I UMIČEVIĆ UZ ZAPOSLENE: Novogodišni pokloni za radnike i njihove mališane

0
487

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka će i ove godine, 18. put za redom, svojim radnicima i njihovim mališanima uručiti prigodne poklone povodom nastupajućih nvogodišnjih praznika, što podsjeća na nekadašnja vremena kada su firme mislile na svoje radnike.

Da se ta dobra stara tradicija ne bi zaboravila brinu se još samo rijetki, a upravo jedna od takvih firmi je i “Bema” na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, čija humanost ne poznaje granice i koji je u svakom trenutku spreman da pomogne, ali i da obraduje poklonima, posebno mališane. A upravo je Umičević taj rukovodilac i radnik starog kova, koji je i u ovom vremenu zadržao sve te dobre manire iz nekadašnjeg perioda kojeg se svi radnici rado sjećaju.

“Kao nekad u dobra stara vremena u Tvornici obuće „Bema“ već 18. godinu zaredom svaki radnik za Novu godinu obavezno dobije kalendar, olovku i upaljač. Takođe, vodimo računa da radnici islamske i katoličke vjeroispovijesti dobiju kalendar sa motivima Banjaluke, odnosno u Mrkonjić Gradu sa motivima prirode. Radnici pravoslavne vjeroispovijesti, kao svake godine, dobiju kalendar sa motivima ikona i to je jedan mali znak pažnje i tradicija pred praznike”, rekao je Umičević u izjavi za Banjaluka.net.

Prema njegovim riječima, u toku dana će obradovati i djecu radnika “Beme” u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, tako što će im podjeliti više od 400 paketića, a za šta će ova uspješna banjalučka tvornica izdvojiti više od 10.000 maraka, pokazujući na taj način da uprkos kriznim vremenima i neizvjesnosti žele na pravi način, kvalitetnim i bogatim paketićima, obradovati mališane svojih zaposlenih i učiniti im nastupajuće dane ljepšim i slađim.

“Žao nam je što ove i godine nećemo organizovati tradicionalni „Veseli dan“ u našem restoranu, gdje se inače okupljalo 600-700 ljudi, ali zbog situacije sa kovidom i epidemioloških mjera nismo imali dovoljno saglasnosti, a i to bi predstavljao rizik po zdravlje. Tako da će naša djeca za Nikoljdan imati slatkiša, a nadam se da će se malo zasladiti i njihovi roditelji koji su vrijedno radili ove godine”, rekao je Umičević.

Inače, “Bema” se od svog osnivanja do danas, pored brojnih donacija za svoje zaposlene i njihovu djecu, uključila, ali i sama pokrenula bezbroj donatorskih akcija u kojima je između ostalog poklonila na desetine hiljada pari obuće, čime je pokazala, ali i dalje pokazuje da je jedna od društveno najodgovornijih kompanija u Republici Srpskoj i BiH.

A upravo ovakve i slične informacije koje se mogu čuti iz ove uspješne fabrike pokazuju koliki je stepen društvene odgovornosti Tvornice obuće “Bema” i njenog direktora Marinka Umičevića, bez čije bi humanosti i ljudskosti, bilo veoma teško dostići toliki nivo društvene odgovornosti, jer što bi mnogi rekli, uz Marinka i “Bemu”, noge će vam biti tople u trenu.

(N.Sp)

Ostavite komentar