“Bema” kolektiv za primjer: Počele pripreme za sezonu grijanja, u plastenicima odličan rod povrća

0
231

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik Marinko Umičević, već je započela pripreme za novu grijnu sezonu.

Kao i svake godine, “Bema” je već sada spremna da obezbjedi grijanje za svoje proizvodne hale u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, odnosno da za svojih oko 1.25 radnika obezbjede što je moguće
bolje uslove rada u toku zimskog perioda, a svake godine za grijanje potroše od 800 do 1000 metara kubnih ogreva.

“Počele su i pripreme peći za zimu, a do kraja avgusta sve mora biti završeno i složeno. Svih 19 godina ponašamo se odgovorno kao pravi domaćini pa ćemo i ovu zimu dočekati spremni. Drva već 19 godina nabavljamo od “Šuma Srpske” i logično bi bilo da smo zaslužili i jedan kamion gratis. Želim da se zahvalim na višegodišnjoj uspješnoj saradnji sa “Šumama Srpske” direktoru Slavenu Gojkoviću i izvršnom direktoru “Šuma Srpske” Radenku Laketiću, kao i direktoru Šumskog gazdinstva Banjaluka Veliboru Staniću”, rekao je Umičevići dodao da Tvornica obuće “Bema” svake godine sva drva plaća avansno, što dovoljno govori o koliko odgovornoj i ozbiljnoj tvornici se radi.

“Ko radi ne boji se gladi!”

S druge strane, u krugu “Beme” ima još aktivnosti, jer u njihovim plastenicima uveliko ubiru plodove svog rada, jer se uz volju i trud i ove godine “Bema” i njeni radnici, na čelu sa tehničkim direktorom Marinkom Umičevićem, mogu pohvaliti odličnim rodom krastavaca, paprika i paradajza, gajenih upravo u vlastitim plastenicima za potrebe tvorničke kuhinje, u kojoj se priprema hrana za radnike.

“Bogu hvala, nemamo štetu od nevremena koje nas je zahvatilo prije nekoliko dana i očekujemo dobar prinos do kraja sezone. Kao i svake godine, na ovaj način osiguravamo domaću i zdravu hranu za sve naše radnike koju pripremamo u radničkom restoranu. Ovaj način proizvodnje vlastite hrane pokazao se kao vrlo koristan i rentabilan. Mi ćemo nastaviti da se vodimo motom “motiku u ruku, nahranimo Banjaluku” i apelujemo i na ostale da na ovaj način pokažu odgovornost prema sebi i svojim radnicima”, rekao je prvi čovjek “Beme”, koja je jedna od rijetkih firmi na našim prostorima koja na ovaj način proizvodi dio hrane za svoje radnike, a što je najbitnije proizvodi zdravo i čisto povrće, koje se priprema svakodnevno uz obroke radnicima, čime još jednom “Bema” i Marinko pokazuju vrhunsku odgovornost prema zaposlenima, koje cijene više pod svega.

N.Sp.

Ostavite komentar