Bezgranična podrška sportu: Marinko i “Bema” zlatni sponzori košarkaškog turnira

0
267

Asocijacija “Sport kao način života“ organizuje turnir u „3×3 basketu“, koji će biti održan 24. avgusta ove godine u Razboju, odnosno na igralištu tamošnje Osnovne škole „Dositej Obradović“, a u okviru takmičenja biće organizovan i turnir ekipa košarke u kolicima.

Potvrdio je to Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” iz Banjaluke, koji je zajedno sa tvornicom na čijem je čelu, “Zlatni sponzor” ove kulturno-sportske manifestacije.

On je dodao da je riječ o međunarodnom turniru na kojem se očekuje učešće ekipa iz Banjaluke, Dervente, Bijeljine, Gradiške, Prnjavora, ali i iz Srbije i Hrvatske.

Vlado Švraka, predstavnik asocijacije „Sport kao način života“, kao posebnu atrakciju, najavio je učešće ekipa košarke u kolicima, te istakao da su se već prijavile tri ekipe iz Srbije od kojih je jedna pod nazivom “Joker“ iz Sombora.

Košarkaški klub invalida (KKI) “Vrbas”, čiji je Umičević predsjednik i koji je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva sa ovih prostora, prijaviće dvije ekipe, a učešće će uzeti i timovi iz Bijeljine i Gradiške. Kada su u pitanju nagrade, kod seniora prva nagrada je 2.000, a druga 500 maraka, dok je nagradni fond za košarku u kolicima 500 KM. Organizatori dodaju da je početak turnira zakazan za 15 časova i sve do tada se mogu prijaviti ekipe, a ujedno je predviđen kuluturno-zabavni program koji je planiran za 20 časova.

“Naša misija je da dovedemo u ravnopravni položaj validni i invalidni sport. Kao što su validni sportisti istinski borci na terenu, to se isto odnosi i na osobe sa invaliditetom koji se istom mjerom i snagom hrabro bore na sportskom borilištu”, rekao je Švraka.

I na kraju, vrijedi podsjetiti na podatak da je „Bema“, poslije Grada Banjaluka i kompanije „Mtel“, treći najveći sponzor sporta u Banjaluci, što samo potvrđuje ogromnu društvenu odgovornost „Beme“, a koju treba zahvaliti upravo Umičeviću, koji sve te donacije i usmjerava u sport.

(N.Sp.)

Ostavite komentar