Bogić Bogićević smješten na Interni odjel Opće bolnice u Sarajevu

0
221

Zbog narušenog zdravlja Bogić Bogićević smješten je u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Kako saznajemo, primljen je na Odjel za internu medicinu.

Bogićevu ovo nije prvi put da zbog zdravstvenih problema bude smješten u ovu bolnicu, iz koje su odbili dati informacije da li je hospitalizovan i kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Nesuđeni gradonačelnik Sarajeva bio je član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine. Učesnik je istorijske sjednice Predsjedništva SFRJ koja se održala 12. marta 1991. godine, kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanja u SFRJ.

Formalno, vojni vrh je predlagao podizanje borbene spremnosti, ali je stvarni cilj bio državnim udarom uvesti vojnu upravu u Sloveniji i Hrvatskoj te vojno-političkim mjerama srušiti političko vodstvo u Bosni i Hercegovini.

Bogićević je glasao protiv. Promiloševićevski članovi Predsjedništva SFRJ računali su na njegov glas jer je Srbin, ali na njihovo iznenađenje Bogićević je dao glas protiv. Taj je glas prevagnuo, čime je spriječena vojna intervencija JNA. Tada je poručio: “Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji”.

Ostavite komentar