“BX kamen” – Detalj u domu koji svi žele

0
337

Posebno uređen dom želja je većine nas, a jedan od načina da to postignemo svakako je prirodni kamen. Ovaj materijal možemo iskoristiti na različine načine. Prednosti prirodnog kamena je između ostalog i to što se savršeno uklapa u sve stilove enterijera.

Uređenje enterijera i eksterijera prirodnim kamenom apsolutni je hit godinama unazad. Naime, ovaj materijal izgleda profinjeno, pogodan za svaku prostoriju, a dizajneri enterijera naglašavaju da je riječ o materijalu koji može nositi bilo koji stilski namještaj.

Jedinstvenost i elegancija samo su neki od razloga zbog kojih je prirodni kamen sve više popularan u uređenju. Riječ je o materijalu koji nosi poruke prošlosti, ali i budućnosti.

Prirodni kamen vrlo često predstavlja statusni simbol i odraz luksuza, ali je uvijek elegantan i jedinstven.

Osim ustaljenih načina primjene kamena u enterijeru i eksterijeru, koji su zaista mnogobrojni, kamen je inspiracija i drugačijim, krajnje kreativnim rješenjima i detaljima.

Rustičnost srednjovjekovnih zidina je ono što nas i danas privlači, pa se tako oblaganjem zidova prirodnim kamenom u domovima i poslovnim prostorima pokušava postići ovakav efekat. Ukoliko u cijelu priču unesemo malo mašte i kreativnosti dobićemo prava umjetnička djela.

Idealan period za uređenje životnog prostora je tokom proljeća, a ukoliko je vaš izbor prirodni kamen, najbolju ponudu ćete pronaći u kompaniji “BX kamen”. Nalaze se u okolini Jajca, a više informacija možete pronaći i na njihovom sajtu, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram. Kontakt telefon putem kojeg se možete dodatno informisati o njihovoj ponudi je 063 943 981.

Njihov kamen savršen je za uređenje dvorišta, oblaganje i dekoraciju kako unutrašnjih tako i vanjskih zidova, ograda, stepenica, fontana, bazena, prozora, stolova, kuhinjskih ploča, tako da se pored enterijera mogu naći i vrlo zanimljivi elementi od prirodnog materijala u oblasti eksterijera.

Zahvaljujući svojim geomehaničkim svojstvima “BX kamen” pogodan je za sve vrtste obrada, kao što su poliranje, stokovanje, paljenje, pjeskarenje, četkanje, tumbanje i cijepanje.

“Ono što je novo u našoj ponudi je takozvani cijepani kamen koji je nepravilnog oblika. Pogodan je za zidanje kuća, cokla oko kuće, ograda, potpornih zidova i drugih zidanih objekata”, kazala je Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX kamenu”.

Prema njenim riječima moguće ga je izraditi u različitim dimenzijama, a ono što garantuju je vijek trajanja decenijama.

“Prirodni kamen je uvijek najbolje rješenje za sve vrste gradnje, a  osim jedinstvene ljepote garantovaće i dugotrajnost. Do sad smo uglavnom ovu vrstu obrade izrađivali kao dekorativni element, ali osluškujici tržiste i potrebe naših kupaca odlučili smo da proširimo asortiman sa cijepanim kamenom većih dimenzija”, pojašnjava Oroz.

Ukoliko ste planirali da u ovoj godini preuredite svoj dom, modernizujete i osvježite enterijer ili eksterijer kontaktirajte “BX kamen”. Opravdaće sva vaša očekivanja.

(A.M.)

Ostavite komentar