Čović u Sarajevu promovisao knjigu: Tri hiljade stranica o evropskom putu BiH i politici Hrvata

0
200

Čeveroknjižje “Iznad crte” Dragana Čovića promovisano je danas u Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Književni uradak prvog čovjeka HDZ-a govori o njegove dvije decenije političkog puta.

Kako su izdavači poručili, četiri toma ove knjige koncipirana su na oko 3.000 stranica, a svjedoče o dvije decenije političkog aktivizma Dragana Čovića.

Prvi tom knjige posvećen je evropskom putu BiH i uključuje Čovićeve govore u protekle dvije decenije. Drugi tom knjige govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treći obuhvata intervjue i medijske nastupe. Četvrti tom knjige fokusiran je na susrete koje je imao sa svjetskim liderima.

“Čini mi se da je to opus koji je obuhvatio u velikoj mjeri sve ono što predstavlja politiku Hrvata u proteklom periodu”, kazao je Čović na jednoj od ranijih promocija.

On je kazao da je u knjigama želio naglasiti sve ono za što se zalaže u BiH, a to je njena cjelovitost i euroatlantski put, kao i suštinu BiH, tri konstitutivna naroda.

“Pokazujemo da želimo kroz legitimno predstavljanje na svim nivoima dobiti mogućnost za jedan snažan evropski, reformski iskorak. A to je u suštini sve ono što smo i radili proteklih godina, tako da bi to bio jedan pečat na naše zalaganje u posljednja dva desetljeća, koje u ovoj godini može dobiti snažan, pozitvan epilog kroz saradnju s našim prijateljima Bošnjacima i Srbima i međunarodnom zajednicom”, kazao je on.

(Klix.ba)

Ostavite komentar