CRNADAK: Slučaj “Šukalo” još jedna blamaža SNSD-a

0
298

– Objašnjenje koje je iznio Nedeljko Čubrilović, da se posebna sjednica o vraćanju nadležnosti odgađa zbog toga što Dodik i Cvijanović nemaju vremena i ne mogu usaglasiti termine pokazuje svu tragediju SNSD-ove priče o vraćanju nadležnosti. Nakon velike galame i obećanja povukli su se u strahu za svoje milione i svoju budućnost. Njih Republika Srpska ne zanima, samo ih zanima da svoje bogatstvo, nekretnine i moć sačuvaju. Narod treba znati istinu, posebne sjednice nema, jer su se veliki patrioti kukavički povukli, srce im je sišlo u pete i ne smiju čak ni odrediti datum sjednice, a kamo li je održati, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak gostujući u emisiji „Dan uživo“ na N1 televiziji.

Govoreći o prodaji aviona „Cesna“ Vlade Republike Srpske, Crnadak je rekao da premijer Radovan Višković i Vlada kriju detalje ove transakcije, kao što u poslednje vrijeme sve kriju, saopštio je PDP.

– Višković je odbio da objelodani spisak svih javni nabavki za vrijeme korone, iako je obećao i iako se po tom pitanju već vode istrage. Jedan broj ljudi je uhapšen, a većina nabavki se veže za funkcionere SNSD-a. Takođe, Višković je odbio da dostavi stenogram sa sjednice Vlade na kojoj se raspravljalo o vraćanju nadležnosti, kao što je odbio da objavi ugovor o izgradnji autoputa Banjaluka – Prijedor. Višković i Vlada Republike Srpske svjesno kriju mnogo toga , što ukazuje na korupciju i želju da se zaštite pojedinci koji su profitirali na narodnoj muci za vrijeme korone, istakao je Crnadak.

On je rekao da današnja potvrda MUP-a Republike Srpske da je visoki funkcioner SNSD-a i zamjenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske Marko Šukalo uhapšen zbog posjedovanja kokaina i ekstazija je nešto zbog čega se danas ružno i tužno osjeća svaki pojedinac u Republici Srpskoj.

– Ovo je još jedna blamaža SNSD-a, posebno jer se radi o osobi koja je vrlo blizak saradnik Milorada Dodika i koja je učestvovala u izradi brojnih SNSD-ovih inicijativa, deklaracija i drugih materijala. Oko ovog slučaja mora se sve razjasniti, od koga je Šukalo kupovao kokain, ko su njegovi dileri i kako je moguće da takva osoba bude na tako visokoj poziciji u Vladi. Ovo je posebno važno zbog nedavnih hapšenja inspektora MUP-a, koji su davali podršku članovima međunarodnih narko kartela, rekao je Crnadak, dodajući:

– Takođe, Šukalo je isti dan kada je uhapšen učestvovao u radu Kolegijuma Narode skupštine Republike Srpske, gdje je bio predstavnik Milorada Dodika, Željke Cvijanović i drugih predlagača posebne sjednice i, zbog digniteta skupštine, tražićemo od predsjednika NSRS da se utvrdi da li je Šukalo i u Narodnoj skupštini bio pod dejstvom narkotika, zaključio je.

Ostavite komentar