Cvijanović: U narednom periodu inicijativa i za informacije o radikalnom islamu

0
137

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će sutra na sjednici Predsjedništva biti zatražena informacija o navodima ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, a da će u narednom periodu inicirati da se nađe i informacija o radikalnim islamskim pojavama u BiH.

Cvijanović je navela da je za sutrašnju sjednicu Predsjedništva BiH predložila informaciju o Helezovim navodima o “postojanju određenih paravojnih formacija i kampova na teritoriji Republike Srpske” jer je ta tačka zaista vrijedna pažnje i zato što hoće da istjera to na čistac, da se utvrdi odakle su te informacije.

– Gdje to piše što Helez govori u javnosti. Izbaci se neki intervju, par bombastičnih rečenica i onda se zabavlja domaća i međunarodna javnost – rekla je Cvijanović.

Dodala je da će sutra na sjednici Predsjedništva BiH samo biti zatraženo dostavljanje informacija od Obavještajno-bezbjednosne agencije i onih koji su o tome pričali.

– Međutim, ono što se moglo čuti u javnosti jasno pokazuje da tu nema nikakvih stvarnih prijetnji – istakla je Cvijanović.

Ona je istakla da je to izmišljena priča urađena po matrici “jedan ministar u dogovoru sa albanskim i bošnjačkim lobistima po svijetu”, kao što je gospođa Britanka koja se odmah oglasila.

– To su stvari koje su napravljene u sprezi da se izazove izazove pometnja i privuče pažnja ponovo usmjeri negativna pažnja prema Republici Srpskoj – navela je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da bi bilo dobro da se na sjednici Predsjedništva BiH, što će se inicirati u narednom periodu, nađe informacije šta se dešava sa radikalnim islamskim pojavama koje su postojale, sa paradžematima, sa nazovi humanitarnim organizacijama koje u stvari promovišu radikalizaciju kada je u pitanju globalna slika, te izrazila nadu da će te informacije biti dostavljene.

Ostavite komentar