Dječiji vrtić “Alumine”: Komunalni policajci učili mališane o ekologiji

0
183

U okviru akcije „April, mjesec čistoće“, predstavnici Komunalne policije grada Zvornika danas su posjetili Dječiji vrtić „Neven“ u kompaniji „Alumina“, gdje su mališanima govorili o značaju ekologije, čuvanju životne sredine, odlaganju kućnog otpada i održavanju higijene.

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić rekao je da je druženje i razgovor sa najmlađim sugrađanima o očuvanju prirodne sredine jedno od osnovnih temelja za stvaranje čistije atmosfere i zdravije budućnosti.

„Zdrava i čista sredina svima nama je prioritet, ali je najznačajnije strpljivo raditi sa najmlađim sugrađanima, jer oni to rado prihvataju i primjenjuju kako su naučili“, istakao je Pisić.

On je rekao da su  djeci predstavili osnovne stvari o ekologiji, odnosno o načinu odlaganja kućnog otpada, razgovarali o održavanju higijene, te o čuvanju naših rijeka i priobalnog prostora, te da su radionice o ekologiji, koje se već duži niz godina organizuju u zvorničkim vrtićima i školama, prilagođene dječijem uzrastu, pa su predavanja dopunjena filmovima i pjesmicama o ovoj temi.

I ovom prilikom,  djeci je sugerisano da uvijek i na svakom mjestu treba paziti i voditi računa o okolini, jer je to od životnog značaja i za djecu i za odrasle.

„U djeci imamo veoma dobre saradnike, koji, pokazuju to i određeni primjeri iz svakodnevnog života,  da  neke naše preporuke realizuju i kod svojih kuća, nerijetko ukazujući svojim roditeljima kako treba da se ponašaju“, naveo je Pisić.

Tokom ove edukativne radionice, mališanima je prikazan i film o tome kako se čuva i štiti životna sredina,  ali i kako se reciklira i selektuje otpad.

Predstavnici Komunalne policije grada Zvornika posljednjih nekoliko godina redovno dolaze u posjetu Dječijem vrtiću „Neven“ kako bi im kroz predavanja i pokazne vježbice ukazali na značaj očuvanja  prirodne sredine.

„Ovakve akcije nastavićemo i u budućnosti, jer od mladih pokoljenja treba najviše očekivati da svojim ponašanjem, kad je ekologija u pitanju,  unaprijede životnu sredinu i naš grad u budućnosti“, rekao je Pisić, koji je najavio posjetu predstavnika Komunalne policije i  mališanima Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku.

(A.M.)

 

Ostavite komentar