DRUŠTVENA ODGOVORNOST: “Bema” godišnje pokloni desetine hiljada pari obuće

0
262

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka se od svog osnivanja do danas uključila, ali i sama pokrenula bezbroj donatorskih akcija u kojima je između ostalog poklonila na desetine hiljada pari obuće, čime je pokazala, ali i dalje pokazuje da je jedna od društveno najodgovornijih kompanija u Republici Srpskoj i BiH.

Na čelu ove veoma društveno odgovorne tvornice je Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”, koji je mnogo više od te same funkcije, poznatiji kao ugledni privrednik, sportski radnik, ali i veliki humanista koji konstantno pomaže mlade, sportiste, ugrožene stanovnike i brojne organizacije i ustanove.

U izjavi za Banjaluka.net, Umičević je rekao da Tvornica obuće “Bema” i trenutno realizuje, brojne donacije, kao mnoge u nizu donacija od nastanka “Beme” do danas.

“Koncept društveno odgovornog poslovanja polazi od sve snažnijeg uvjerenja, da pritisnuti sve većom oskudicom svih oblika resursa, materijalnih ali i društvenih, moramo dati svoj doprinos zajednici u kojoj živimo”, rekao je Umičević. S tim u vezi, on je dodao da je “Bema”, nastavljajući praksu donacija u opštinu Glamoč, pripremila 71 par dječje obuće za Osnovnu školu Glamoč, za učenike koji izučavaju Pravoslavnu vjeronauku.

“Vjerujem da će za svu djecu koja dobiju bemice mnogo značiti u ovim danima pred dolazak zime. Prethodnih godina smo različite vrste donacija uputili za opštinu Glamoč, a takvu praksu ćemo i nastaviti. U ovom mjesecu, takođe, upućujemo donaciju za djecu Kosova i Metohije, 20 pari. Vjerujući da im je život težak u uslovima kakvi jesu, a ovim gestom želimo da im olakšamo svakodnevicu. Donaciju ćemo poslati putem Udruženja građana Baštionik”, rekao je Umičević, iza kojeg su desetine i desetine hiljada podjeljenih, odnosno doniranih pari obuće, kao pomoć onima kojima je to potrebno.

Prema njegovim riječima, “Bema” se uljučila i u projekat koji realizuje Udruženje građana Nova generacija, te su za korisnike dnevnog centra za djecu pripremili donaciju od 63 para dječije obuće.

“U ovaj projekat smo uključeni zajedno sa NLB Bankom, koja snosi dio troškova donacije, kao i “Bema”. Sva obuća koju smo spremili za donacije je zimska, dječja, visokokvalitetna obuća, od prirodne kože. Želim da vjerujemo da ovoliko našeg zalaganja može nekome da olakša svakodnevni život. Ove godine smo donirali oko 10.000 pari obuće širom Republike Srpske i Federacije BiH”, rekao je Umičević i ovom prilikom pozvao i sve druge firme da se uključe u ovakav vid društvene odgovornosti i učine zajednicu boljim mjestom za život svih.

A upravo ovakve i slične informacije koje se mogu čuti iz ove uspješne fabrike pokazuju koliki je stepen društvene odgovornosti Tvornice obuće “Bema” i njenog direktora Marinka Umičevića, bez čije bi humanosti i ljudskosti, bilo veoma teško dostići toliki nivo društvene odgovornosti, jer što bi mnogi rekli, uz Marinka i “Bemu”, noge će vam biti tople u trenu.

(N.Sp.)

Ostavite komentar