Drvnoj industriji Nova Borja blokiran račun zbog oko četiri miliona KM obaveza

0
45

Poreska uprava Republike Srpske pokrenula je postupak prinudne naplate i blokirala račun drvnoj industriji Nova Borja iz Teslića zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza od 3.977.030 KM, rečeno iz Poreske uprave Srpske.

Iz Poreske uprave Republike Srpske navode da obaveze teslićke Nove Borje za doprinose iznose 3.555.961 KM, a za poreze 421.069 KM.

Iz Poreska uprave Republike Srpske pojašnjavaju da je postupak prinudne naplate blokadom računa pokrenut u skladu sa Zakonom o poreskom postupku.

Preduzeće Nova Borja od 22. novembra obustavilo je rad, a oko 100 radnika poslato je kućama do daljeg bez odgovora uprave o njihovom pravnom statusu, rekao je Srni jedan od radnika Milenko Petrović.

Petrović kaže da su radnici na trenutne okolnosti u preduzeću od vlasnika Stojka Petrovića dobili odgovor da “on više nema para i da pokušava da ih obezbijedi”, ali da ne vjeruju u dobar ishod s obzirom na to da je većina mašina kamionima izvezeno iz kruga fabrike prije nego što su poreski inspektori došli da izvrše popis.

On kaže da se radnici svakodnevno okupljaju u krugu fabrike kako bi dobili odgovor o svom radnom statusu i isplati zaostalih potraživanja.

Radnik Stana Radić kaže da su se radi razrješenja problema oko Nove Borje obraćali brojnim institucijama, ali da povratan odgovor nisu dobili.

Direktor i vlasnik Nove Borje Stojko Petković nije se javio na telefonski poziv.

Ostavite komentar