DVERI: Vlast u Srbiji ne treba da daje legitimitet Kristijanu Šmitu

0
240

Rukovodstvo Srbije mora da usaglasi stavove sa zvaničnom Banjalukom o legitimnosti visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosne i Hercegovine (BiH) Kristijana Šmita i sankcijama Sjedinjenih Američkih Država najvišim predstavnicima političkog života Republike Srpske (RS), rekao je poslanik Dveri Ivan Kostić.

Prema njegovim rečima, najnoviji napadi na rukovodstvo RS iziskuju potrebu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije preispitaju svoje stavove po pitanju davanja legitimiteta visokom predstavniku za BiH Kristijanu Šmitu.

Kostić je podsetio da je predsednik Srbije primio Šmita u zvaničnoj poseti u Beogradu, čime mu je dao legitimitet, iako njegov legitimitet ne priznaju rukovodstvo RS, ali ni Rusija i Kina, s obzirom na to da on za svoju misiju nije izglasan u tom najvišem telu UN.

On je sankcije Sjedinjenih Američkih Država najvišim predstavnicima političkog života RS okarakterisao kao još jedan dokaz da kolektivni Zapad više nema nikakav demokratski kapacitet da reši nagomilane probleme u BiH.

(Agencije)

Ostavite komentar