ETF: Uručene knjige uspješnim đacima na takmičenjima iz fizike

0
230

Predstavnici Elektrotehničog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su podijeli knjige “Predavanja iz fizike” učenicima srednjih škola sa područja Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz iz ovog predmeta.

Prodekan za nastavu na ETF-u Srđan Lale rekao je da će ukupno nagraditi 27 učenika srednjih škola od Trebinja do Doboja, a da su danas knjige Tehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu dobili učenici Srednje škole “28. juni” iz Istočnog Novog Sarajeva i Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”.

“Na ovaj način želimo pokazati da mi kao institucija pratimo i podržavamo rad mladih i uspješnih ljudi”, istakao je Lale i dodao da talentovanim i vrijednim učenicima treba posvetiti više pažnje, ali i drugima koji kroz vannastavne aktivnosti ulažu dosta truda.

Dekan ETF-a Božidar Popović rekao je novinarima da treba podržati vrijedne i marljive učenike koji trudom i znanjem uspijevaju da ostvare životne ciljeve.

On je naveo da su ovu akciju podržali opština Istočna Ilidža, te izdavačka kuća iz Beograda “Akadamska misao”, a nada se da će se uključiti veći broj lokalnih zajednica i privrednih subjekata kada budu organizovali slične akcije.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić istakao je da je opština podržala ovu aktivnost, jer je riječ o učenicima koji su pokazali odlično znanje i postigli zavidne rezultate iz fizike.

On je dodao da opština Istočna Ilidža podržava rad Univerziteta u Istočnom Sarajevu i fakulteta u njegovom sastavu koji se nalaze na ovom prostoru, kao i studente kojima dodjeljuje stipendije.

Profesor fizike u Srednjoškolskom centru “Istočna Ilidža” Miloš Spasojević zahvalio je ETF-u, istakavši kako mu je drago da se neko sjetio najboljih učenika koji će, kako kaže, možda u budućnosti mijenjati zemlju, pa možda i cijelo čovječanstvo.

Učenica četvrtog razreda Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Maja Golijanin, koja je osvojila treće mjesto na regionalnom takmičenju iz fizike, kaže da im ovakvi gestovi puno znače i zahvalila je ETF-u na ovom gestu.

(Srna)

Ostavite komentar