GRLIĆ RADMAN: Nisam namjerno sakrio milione, PULJAK: Vjerujem mu

0
158

Protiv ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana otvoren je postupak Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, nakon što je Index tom povjerenstvu dostavio dokumentaciju koja pokazuje da je ministar godinama od tvrtke Agroproteinka primao stotine tisuća eura (ukupno 2.11 milijuna eura) dividendi, a nije ih prijavljivao u imovinsku karticu.

Podsjetimo, tvrtka Agroproteinka u većinskom je vlasništvu njegove obitelji. Ova tvrtka neki dan je dospjela u fokus javnosti nakon što se doznalo da je bila zadužena za zbrinjavanje više od 12 tisuća lešina zbog afričke svinjske kuge.

Najveći pojedinačni dioničar društva je Branko Ivković s 25.50 posto vlasničkog udjela. Ministrov brat Ivica Grlić Radman vlasnik je 20.57 posto dionica, a sam ministar 20.56 posto dionica. Jednak postotak ima i Irena Bubalo, ministrova sestra i članica Nadzornog odbora. Ministar tvrdi da nije namjerno sakrio milijune.

Sve to je u prilično sarkastičnom tonu komentirala saborska zastupnica Marijana Puljak.

“Vjerujem ministru Grliću Radmanu kad kaže da nije namjerno sakrio milijune. U odnosu na više od 60 milijuna eura, koliko je Agroproteinka, tvrtka njegove obitelji, dobila izravno iz državnog proračuna u proteklih deset godina, ovih milijun, dva eura džeparca možda nije ni primijetio.

Zašto bi se, uostalom, HDZ-ovi ministri uopće zamarali Pravilima i uputama za popunjavanje i podnošenje obrasca imovinske kartice, kada im korupcija i kriminal kojim se vječno bave oduzimaju većinu energije”, napisala je Puljak na Facebooku.

(index.hr)

Ostavite komentar