Ilon Mask kaže da nije htio u Davos, organizatori tvrde da ga nisu ni pozvali

0
241

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma tvrde da Ilon Mask nije bio na listi gostiju godišnjeg okupljanja poslovnih ljudi i globalnih lidera u švajcarskom gradu Davosu, uprkos onome što vlasnik Tvitera tvrdi, preneo je AP.

Poznate ličnosti, od šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen do glumca Idrisa Elbe, okupile su se ove nedelje u luksuznom alpskom gradu kako bi razgovarale o širokom spektru globalnih pitanja – od rata u Ukrajini do klimatskih promena i uticaja tehnologije na bezbednost.

„Mask nije tamo, iako kaže da je bio pozvan,” izjavio je danas portparol Foruma Jan Zof, napominjući da je poslednji put izvršni direktor Tesle dobio poziv ne ove godine i ne nedavno – već 2015”.

Ilon Mask je u tvitu 22. decembra rekao: „Moj razlog za odbijanje pozivnice za Davos nije bio zato što sam mislio da su njegovi organizatori umešani u dijaboličke spletke, već zato što je to zvučalo dosadno.„

Zof je dodao da se Mask nikada nije registrovao ni za jedan godišnji sastanak u Davosu. Vlasnik Tvitera u toku današnjeg dana nije bio dostupan za komentar, prenosi Tanjug pisanje svetskih medija.

Skup u Davosu je kritikovan zbog nedostatka konkretne akcije koja bi usledila nakon niza sesija i govora, dok je sam forum bio meta onlajn teorija zavere onih koji veruju da forum uključuje grupu elita koja manipuliše globalnim događajima u svoju korist.

(politika.rs)

Ostavite komentar