IVIĆ (DNS): 2018. je propuštena posljednja šansa za jedinstvo i obračun sa korupcijom u Srpskoj

0
189

Žal za političkim jedinstvom u Republici Srpskoj je bacanje prašine u oči građanima Republike Srpske, da bi se sakrila politička korupcija koja uništava Srpsku i vodi je u demografsku katastrofu, izolaciju od evropskih naroda i nestanak, smatra Duško Ivić, potpredsjednik DNS-a i šef kluba poslanika ove stranke u NSRS.

“SNSD kao najveća politička partija nosi i najveću odgovornost u vršenju vlasti kao i političkim odnosima među političkim akterima u Republici Srpskoj. Umjesto da kao najveća politička partija bude ujedinitelj, SNSD je najveći politički razjedinitelj, generator političke korupcije u Republici Srpskoj. Politika koja je trenutno na sceni u Srpskoj je politika po mjeri i želji pojedinca i jedne političke partije, a ne po mjeri građana.

Politika u kojoj su prirodni resursi koji treba da služe za razvoj Republike Srpske i dobrobit građana u funkciji bogaćenja pojedinaca.

Kulminacija političke korupcije u Republici Srpskoj je počela 2018. godine nakon završetka izbora, kada je SNSD počeo politički obračun sa Demokratskim narodnim savezom, kao dugogodišnjim koalicionim partnerom, počelo je od mangupa i papaka, a završilo odlaskom DNS u opoziciju, SNSD je činio sve da politička podjela bude što dublja. Te 2018. godine je propuštena posljednja šansa za političkim jedinstvom u Republici Srpskoj, rješavanje političke korupcije i priključenje modernim evropskim narodima.

Vidimo da su lokalni izbori 2020.godine samo potvrda dubokih političkih podjela u Srpskoj, nastavak starih metoda rušenja i najminimalnijih pokušaja političkog jedinstva.

Medijska satanizacija i to na žalost, putem javnog RTV servisa i društvenih mreža je nastavljena u još radikalnijem obliku, sada ne samo prema partijama već i prema pojedincima.

Demokratski narodni savez kao odgovorna politička partija koja vodi odgovornu, umjerenu i prepoznatljivu politiku, se distancira od ove razjediniteljske rušilačke politike. Mi ne želimo gubiti bespotrebnu energiju na svađe i borbu među političkim partijama, već ćemo svu svoju snagu uložiti na ujedinjenje građana i svih političkih subjekata koji žele demografski bolju, pravedniju, ekonomski jaču, evropsku Republiku Srpsku”, zaključio je Ivić, saopšteno je iz DNS-a.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar