KO SU “TRAM 11”: Za neoustaški rep duet Jasenovac “mit”

0
377

General Woo poznatiji kao Srđan Ćuk i Target, iz vukovarsko-zagrebačkog rep dvojca Tram 11, jednog od pionira hrvatske hip-hop scene, poslednjih dana pune medijske stupce svojim ultra-desničarskim ispadima i promovisanjem albuma čiji stihovi pršte mržnjom i uvredama.

Ovaj nacionalistički rep duo je nedavno objavio singl PŠK u kojem poziva na linč levičara (koje zove ‘lubeničari’), homoseksualaca i samohranih majki, a onda svoj marketing zaokružio selfijem s nekim od pripadnika hrvatskog konzervativnog kruga poput Velimira Bujaneca, Ratka Martinovića i Zlatka Hasanbegovića s kojima su jeli, pili te, na kraju večeri, “za dom spremni bili”.

Zbog sramnih stihova je Tramu11 izdavačka kuća Menart otkazala saradnju i povukla njihov novi album sa polica CD šopova. Većinu spornih stihova, pomoću kojih su uspeli ponovo da dođu u centar pažnje hrvatske javnosti, proizveo je udesno nakošeni mozak Generala Wooa, koji se u slobodno vreme, kojeg ima jako puno, zove Srđan Ćuk.

“Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje u koliko si udruga što milijardu kuna broje? Puši ku**c malo Titu, malo Kastru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu. Ne voliš kuvara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca. Balaševići, nema vam države ni na igrici, pušite ku**c za ćirilicu na Ilici”, peva Ćuk u pesmi PŠK.

Posebnu je pažnju privukao sramotni stih o Jasenovcu.

“Zašto sam ja rekao da je mit iz Jasenovca? Ono mit je, znaš ono. To treba istražiti, ono, raskopat”, rekao je Ćuk.

Uprkos tome što je deo javnosti ostao zgrožen rečima koje su izašle iz Ćukovih usta, to za njega nije ništa novo.

Ljubitelj zločina i zločinaca

Tako je pre nešto manje od godine i po na Fejsbuku izvređao hrvatskog pisca, reditelja, scenarista te muzičkog i filmskog kritičara Anđela Jurkasa, a sve zbog njegovog komentara na smrt ratnog zločinca Tomislava Merčepa da, u tom slučaju, “ne vredi ona ‘o mrtvima sve najbolje'”.

“Je*o sam ti onu mrtvu babu partizanku po sred usta, govno četničko”, komentarisao je Ćuk Jurkasov status pa nastavio: “Ti ćeš oficirčiću partizanski hahahaha je**m ti mrtvu babu sa celom ekipom, smetlaru četnički.”

Kako piše Slobodna Dalmacija, ako se malo bolje dublje penetrira u svest Srđana Ćuka, koji je natprosečno aktivan na društvenim mrežama, može se razotkriti čaroban svet prvog belog polja, koketiranja s fašizmom, opsednutosti ‘Smrdoslavijom’, ponosne homofobije, uznapredovanog šovinizma, snoviđenja srbočetnika i sklonosti militantnom ‘domoljublju’, a Woo tamo i često radosno deli objave perjanica hrvatske desnice poput Karoline Vidović Krišto, podkasta Velebit ili portala Željke Markić.

Ćuk novinare obično zove dnovinarima, ali oni se nekad u njegovim očima pretvaraju i u sotone ili nešto neidentifikovano “gore od četnika”. “N1 i sotone koje rade tamo kao novinari i urednici su gori od četnika. Ne razumem zašto političari trče na tu jugo nakaradu od televizije”, misli Ćuk.

Osim što mrzi, nekad zna i da zapreti. Tako je demonstrantima za povratak trga Josipa Broza Tita otvoreno poručio: “The Walking Dead. Sva sreća da ih nikad ne sretnem, bilo bi im Sajmište i Trpinjska skupa. Skupljao bi ih zrinjevac d.o.o špahtlama”, misli Ćuk.

Ćuk ponekad proširi svoje pretnje smrću i na širu demografsku grupu građana: “Živimo u nacionalnoj državi a vladaju komunjare koje bi cenzurisale i kažnjavale nacionalizam. Neki ljudi se ne mogu promeniti i da im prisloniš cev na čelo. Samo lustracija nam može pomoći da živimo normalno i budemo normalni”, misli Ćuk.

On je takođe i antivakser koji voli da zbija proste šale na račun pandemije koronavirusa.

Nešto mu je ideološki bliži predsednik od premijera te ga često podržava u njegovim nastupima. Takođe, Zoki (Zoran Milanović, prim.nov.), kako ga od milja zove, je ujedno i jedina pojava u istoriji njegova bivstvovanja za koga je Ćuk uspeo da promeni mišljenje. Pre ga je nazivao komunjarom, dezerterom i “retardusom”, a nakon što je Milanović odbio da ode na poziv Srpskog narodnog vijeća, u Ćukovim očima je postao “car.” “Zoki Zolja predsednik je car. Kako je odj**o sektaše svetosavske hjaooooooo”, misli Ćuk.

Ćuk ne voli Srbe pa mu se tako ne sviđa ni koalicija HDZ-a sa SDSS-om. On je Milorada Pupovca praktično okrivio za sve probleme u zemlji.

(nova.rs)

Ostavite komentar