Kokeza četvrti sportski funkcioner priveden zbog Veljka Belivuka

0
425

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza priveden je na informativni razgovor na osnovu različitih navoda Aleksandra Kajmakovića (47), poznatijeg kao Aca Bosanac, ali i drugih operativnih saznanja.

Prije nekoliko dana, u javnost je procurila informacija da je Kajmaković do poslovnih odnosa sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, došao preko višegodišnjeg poznanstva sa predsjednikom Fudbalskog saveza Slavišom Kokezom.

Kajmaković je vlasnik velikog broja ugostiteljskih objekata po Beogradu, koji se uglavnom nalaze na atraktivnim lokacijama u strogom centru grada. Sve svoje poslove obavlja preko nekoliko firmi, a najpoznatija je “Eureka” čiji je stoprocentni vlasnik.

Kajmaković je uhapšen u svom restoranu “Kasina” zbog veza s kriminalnom grupom Veljka Belivuka. On je, kako su prenijeli mediji, pripadnicima UKP pričao sve što zna o kriminalnim aktivnostima i finansijskim tokovima grupe Belivuka, a navodno je govorio i o svojim kontaktima s bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović.

Kako pišu prestonički mediji, Kajmaković je pričao i o svojim poslovnim odnosima s Veljom Nevoljom, do kojih je, navodno, došlo preko višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kokezom, predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije.

Tako je Kokeza četvrta ličnost iz svijeta sporta koja je završila na informativnom razgovoru.

Priveden je i generalni direktor Partizana Miloš Vazura, koji je dao bitne informacije o uhapšenim vođama Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Osim Vazure, pred policijom se našao u istoj ulozi i Milorad Vučelić, predsednik crno-belih, odnosno Milan Obućina, visoki funkcioner Sportskog društva Partizan.

Oni su u svojstvu građana dali izjavu o slučaju vezanom za bunker koji je otkriven na stadionu Partizana, a koji je pripadao kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Nakon iznošenja poznatih činjenica vezanih za predmetni događaj sva trojica su napustila stanicu. Tim povodom, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport“Policija nema sukob sa Partizanom, nego sa bandom koja je koristila klub kao paravan. Moja poruka roditeljima, čuvajte djecu od tribina. Svi čelnici Partizana su ispitani. Obućina, Vazura, Vučelić, svi su ispitani kao građani”, rekao je Vulin nedavno.

O cjelokupnoj situaciji, za nova.rs je govorio Vladimir Vuletić, koji je napustio funkciju potpredsednika Partizana, piše Nova.rs.

“Vučelić, Vazura i generalni sekretar JSD Partizan, Milan Obućina, bili su pozvani u svojstvu građana u policijsku upravu da daju izjavu u vezi sa ovim događajima i oni su tu dužnost obavili. Nakon toga se nisu oglašavali javno, ali ovo nije samo pitanje ovoga momenta. Zašto Partizan ćuti? Ne ćuti samo sada, ćuti godinama na mnoge stvari koje se dešavaju u srpskom fudbalu”, zapitao se Vuletić.

(Nova.rs)

Ostavite komentar