Kondić: Ovakav rad odbornika u Skupštini grada je promašena investicija

0
300

Saša Kondić, odbornik Socijalističke partije Srpske smatra da je krajnje vrijeme da odbornici u gradskom parlamentu prestanu sa medijskim prepucavanjem i da se krene u realizaciju konkretnih stvari od interesa za građane Banjaluke.

„Činjenica je da Skupština nije ni blizu onoga što bi trebala biti u Gradu. Za ovih šest mjeseci lično nisam čuo mnogo nekih konstruktivnih i kvalitetnih prijedloga. Dio odbornika koristi Skupštinu kao pozornicu za svoju ličnu promociju. Nadao sam se da će se s vremenom krenuti s nekim konkretnim stvarima, ali mi i poslije šest mjeseci imamo istu situaciju“, kaže Kondić i dodaje da se Skupština pretvorila u rijaliti program.

Saša Kondić, Foto: Darko Gavrić, banjaluka.net

Kao jedan od primjera da pojedincima prioritet nije Banjaluka i njeni građani Kondić navodi i polemiku koju je u posljednje vrijeme izazvala karting staza u Zalužanima.

„Tema karting staze na kraju i nije došla na sjednicu Skupštine Grada zbog toga što ju Komisija za propise nije odobrila. Nismo dobili obrazloženje zašto je odbijena. U izlaganju pojedinih odbornika smo mogli čuti da se ta karting staza namješta za nekog tajkuna, što apsolutno nije tačno. Jedan od inicijatora te priče oko karting staze sam ja“, ističe Kondić.

Saša Kondić, Foto: Darko Gavrić, banjaluka.net

Kako navodi, u razgovoru sa gradonačelnikom i odjeljenjima pokrenuo je ideju da karting stazu pokušaju staviti u funkciju.

Kondić pojašnjava da je plan bio da se donese odluka o javnom pozivu i da se putem licitacije naboljem ponuđaču dodijeli karting staza na korištenje.

„Nije namjera bila da se to da nekom pojedincu konkretno, nego da ide na javni poziv, pa ko se prijavi i ponudi najviše novca Gradu taj dobija, znači sistem licitacije. Javnost je pogrešno obaviještena i informisana po tom pitanju“, kaže on i dodaje da je Grad oštećen za oko 120.000 KM godišnje.

„Upravo pitanje kartig staze je pokazalo koliko je Skupština nefunkcionalna, koliko se odbornici ne bave suštinom i koliko je sve postalo politika. Lokalni nivo treba da budu konkretne konstruktivne stvari kako bi Grad išao naprijed, a karting staza je samo jedan pokazatelj da je Skupština Grada promašena investicija koja građene skupo košta“, zaključuje Kondić za Banjaluka.net.

(A.M.)

Ostavite komentar