KONSTITUISAN GRADSKI PARLAMENT: U skupštinskoj većini u Zvorniku 22 odbornika

0
201

U Zvorniku je konstituisana Skupština grada u kojoj će novu većinu činiti SNSD, DEMOS, SP i DNS sa ukupno 22 odbornika.

Zvornička Skupština u novom sazivu ima 13 odbornika iz SNSD-a, šest iz DEMOS-a, po tri iz SDS-a, Ujedinjene Srpske i Liste za Zvornik SDA-PDA, te dva odbornika iz SP-a i jednog iz DNS-a.

Za jednog odbornika čeka se pravosnažnost odluke o dodijeljenom mandatu, te je današnjoj sjednici prisustvovalo 30 odbornika.

Na sjednici su gradonačelnik Zoran Stevanović i odbornici dali svečanu izjavu, te je izabrano novo skupštinsko rukovodstvo.

Mensur Selimović /SDA/ izabran je za predsjednika Skupštine, Siniša Mijatović /DEMOS/ za potpredsjednika, dok je za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada izabran Zoran Đukanović.

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Bojan Ivanović /SNSD/, koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

Gradonačelnik Stevanović čestitao je odbornicima i izabranim skupštinskim funkcionerima, te naglasio da se nastavlja rad, jer nije bilo ni prekida.

“Radimo svakodnevno, čeka nas puno projekata, Zvornik je jedna od sredina u kojoj se radi stalno i tim putem nastavljamo. Ko želi sa nama i ko je korektan dobro je došao. U koaliciju sa nama mogu i oni koji su imali svoje kandidate za gradonačelnika, jer smatram da su naučili nešto iz izbornog procesa i sagledali vlastiti politički kapacitet”, rekao je Stevanović.

Stevanović je istakao da i dalje treba raditi na stvaranju boljih uslova za život i činiti sve da se u ovom gradu sa puno energije ostaje i opstaje.

Zamjenik gradonačelnika Ivanović zahvalio je gradonačelniku za ukazano povjerenje, kao i lokalnom parlamentu koji ga je podržao.

Skupština grada imenovala je komisije za izbor i imenovanje, za statutarna pitanja i propise, budžet i finansije, te za primopredaju dužnosti.

(Srna)

Ostavite komentar