KONTROVERZNI KONCERT U BEOGRADU: Kupi kartu da Zelenski kupi dronove

0
202

U Domu omladine Beograda sutra veče (19.00) koncert će održati “Ljapis Trubeckoj”, beloruska pank-rok grupa koju predvodi kontroverzni umetnik Sergej Mihalok.

Rođen u Drezdenu, Mihalok je autor i nezvanične himne krvavih protesta na Majdanu “Vojnici svetlosti” i otvoreni “borac za ukrajinske interese”. Prvobitni spot za ovu pesmu zamenjen je prizorima nereda na Majdanu. Ova pesma ima nekoliko verzija, u jednoj su uz stih refrena “Raduj se, čekiću u jakoj ruci” prikazani ukrajinski vojnici dok sa zoljama na ramenima igraju na poljani, a u drugoj se pojavljuje i Zelenski pod punom ratnom opremom na frontu.

Upravo zbog svojih “zasluga” na Majdanu, Mihaloku je početkom 2015. odobren boravak u Ukrajini, a kasnije je dobio i njihovo državljanstvo.

Na društvenim mrežama mesecima unazad reklamira “dobrotvornu turneju” benda “Ljapis Trubeckoj” navodeći da su sva sredstva prikupljena na koncertima usmerena za “humanitarnu pomoć” u vidu oružja: – Vaša karta će postati donacija za automobil za Oružane snage ili dron. A kad dođe Pobeda – vaša donacija biće ulaznica za veliki koncert u Palati sportova u Kijevu – poziva Mihalok svoje pristalice.

Njegov beogradski koncert bio je prvobitno najavljen u jednom klubu, a potom prebačen u Dom omladine. Organizaciju koncerta pomaže Anastasija Murdžinskaja iz nevladine organizacije “Čini dobro”, čija je agenda oslonjena na akcije usmerene protiv specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Kako saznaju “Novosti”, Mihalok će se pre koncerta sastati sa ukrajinskim ambasadorom u Beogradu Vladimirom Tokačem, a za karte je zainteresovana antiputinovska ruska emigracija u našoj zemlji.

(B.M)

Ostavite komentar