Krivična prijava protiv Milorada Tanasića: Nelegalno pribavljene isprave i organizacija trke

0
220

Moto karting klub „Banjaluka“ podnio je Okružnom tužilaštvu Banja Luka krivičnu prijavu protiv Milorada Tanasića, vlasnika auto škole „Tanasić“ i predsjednika novoosnovanog Sportskog auto karting saveza Republike Srpske, MKK „Borac“ iz Banjaluke, te N.N. lica, koje je, kako tvrde nelegalno, a u okviru svoje djelatnosti izradilo ispravu – pečat.

Kao razloge za podnošenje krivične prijave, članovi MKK „Banjaluka“ navode nelegalnu organizaciju auto trke u Zalužanima, kao i korišćenje nelegalno izrađenih ili pribavljenih isprava zarad ostvarivanja i zadržavanja protivpravno stećene imovinske koristi.

U obrazloženju krivične prijave navdeno je da je Milorad Tanasić iz Banjaluke, kao lice koje zastupa AMKK „Borac“, napravio ili pak pribavio lažnu ispravu, pečat Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske i tu lažnu ispravu upotrijebio, te na taj način sam ili u saučesništvu učinio krivično djelo.

Pečat, koji je Tanasić, kako tvrde iz MKK „Banjaluka“ nelegalno pribavio ili izradio, koristio je prilikom organizacije auto trke u Zalužanima, dok se kao organizator navodi nepravosnažno novoosnovani Sportski auto i karting savez Republike Srpske.

Takva ovlaštenja u skladu sa zakonom pripadaju usključivo Auto moto savezu Republike Srpske, što su, kako tvrde iz MKK „Banjaluka“, članovi novoosnovanog SAKS RS zanemarili prilikom upisa promjena u jedinstvenom registru udruženja građana te među ovlaštenja uvrstili i organizaciju takmičenja na teritoriji Republike Srpske i saglasnost za nastup vozača van teritorije Srpske.

„Obzirom da postoji osnovana sumnja da su prijavljeni počinili navedeno krivično djelo i činjenjem predmetnog djela, kako za sebe tako i za pravna lica koja zastupaju ostvarili i zadržali protivpravno stečenu imovinsku korist, podnosilac prijave predlaže da to tužilaštvo provede istražne radnje i protiv prijavljenih podigne optužni akt“, stoji u prijavi.

(N. Sp)

Ostavite komentar