Krivokapić pozvao Đukanovića da javno i jasno doprinese miru

0
188

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da javno i jasno doprinese miru u skladu sa svojom ustavnom obavezom zaštite poretka.

– Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru – napisao je Krivokapić na Tviteru.

Krivokapić je još jednom sve društveno-političke aktere pozvao na očuvanje mira, od koga ništa nije vrednije.

On je pozvao sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore.

U Cetinjskom manastiru u Crnoj Gori sutra će biti ustoličen Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije, a program tim povodom počinje večeras dolaskom srpskog patrijarha u Podgoricu.

Ustoličenje će biti obavljeno u uslovima podignutih tenzija u Crnoj Gori i miješanje politike, pa je za sutra najavljen protest komita na Cetinju, kojem će, kako su kako se očekuje, prisustvovati i članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista, kao i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Politizacija je počela zahtjevom DPS-a, čiji je lider predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, da ustoličenje bude izmješteno iz Cetinjskog manastira iako je to vjekovno sjedište Mitropolije crnogorsko-primorske SPC.

(Srna)

Ostavite komentar