KRIZA AUTOŠOVINIZMA: Sukob NVO oko Mila Đukanovića

0
235

Nakon što je britanska regionalna organizacija „Balkanska istraživačka mreža“ (BIRN), objavila listu ekstremističkih organizacija, medija i pojedinaca pod finansijskom i političkom kontrolom Mila Đukanovića, a u koju su uvršteni „Komite i patriote Crne Gore“, „Forum slobodnih građana Luča“ i propagandisti „Pobjede“ Kaćuša Krsmanović i Tanja Pavićević kao pripadnice sekte „Bogougodnice“, Đukanović je „mobilisao“ ešalon svojih nevladinih organizacija u Srbiji da u njegovu korist započnu propagandu za koju su plaćene.

Tako se desilo nešto do juče nezamislivo – počeo je „građanski sukob autošovinista“, pa su u „čoporu“ protiv BIRN-a ustali „Nezavisno društvo novinara Vojvodine“, „Regionalna akademija za demokratski razvoj“, „Beogradski centar za bezbednosnu politiku“ i mnogi drugi pipci „Milove hobotnice“.

Na taj način je došlo do paradoksa da britanski BIRN na svojoj koži oseti kako izgleda demokratsko-liberalni linč, kada „prljavi keš“ poteče u suprotnim smerovima.

Procena poznavalaca prilika je da će „šamar“ BIRN-ovim Britancima biti „Pirova pobeda“ ovih NVO, a najviše će na šteti biti njihova ideologija autošovinizma, koja je u potpunosti ispoljila svoje nejedinstvo i slabosti.

(vaseljenska.net)

Ostavite komentar