KUPAC SUOSNIVAČ WHATSAPP-a: Sanela Ćatić – Dženkins prodala vilu u Kaliforniji za 87 miliona dolara

0
237

Sanela Diana Jenkins, rođena Ćatić, bosanskohercegovačka poduzetnica i filantrop, prodala je svoju vilu u Malibuu, u Kaliforniji, za 87 miliona dolara, objavio je Wall Street Journal.

Nekretninu je kupio Jan Koum, suosnivač WhatsAppa.

– Jenkins je osnivačica kompanije za zdrava pića Neuro Drinks, a bila je udata za britanskog bankara Rogera Jenkinsa. Njen dom se pojavio na tržištu u maju prošle godine za 125 miliona dolara, prenosi Wall Street Journal.

Plac se nalazi u mjestu Paradise Cove, a njegovi prethodni vlasnici bili su Barry Diller i pokojni kantri pjevač Kenny Rogers.

Smješteno na vrhu litice, imanje ima vlastitu žičaru koja vodi do okeana. Rogers je platio kaznu od dva miliona dolara zbog njenog postavljanja.

Smješteno na gotovo tri hektara, imanje uključuje jednospratnu vilu s pet spavaćih soba s podovima od riblje kosti i prozorima od poda do plafona koji se otvaraju prema vrtovima.

Također ima plesni studio i studio za snimanje. Kompleks uključuje i pansion s tri spavaće sobe, bazen, vodopad, ribnjak, sportsko igralište i stražarnicu.

Žičara vodi do obale okeana gdje se također nalazi kućica s barom, ugrađenim roštiljem i kaminom.

(Oslobođenje)

Ostavite komentar