MAKEDONKE NA ULICAMA: Žene protestovale zbog porno grupe na aplikaciji Telegram

0
382

Stotine demonstranatkinja okupljenih ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije u Skoplju pozvale su danas vladu da preduzme mjere protiv privatnih grupa za razmjenu poruka na mrežama koje dijele neovlašćene i često eksplicitne fotografije i video snimke žena i djevojčica.

Demonstracije su uslijedile nakon otkrića da je jedna čet grupa na šifrovanoj platformi Telegram dijelila fotografije i video zapise sa više od 7.000 članova. Neki korisnici su objavili čak imena i adrese djevojaka i žena, prenosi AP.

“Ovdje smo jer se ne osjećamo sigurno”, rekla je na protestu Kalia Dimitrova (29), članica lokalne grupe za ljudska prava i dodala: “Odbijam da prihvatim da se sakrijem kad me napadnu. Ovo mora da se završi”.

Grupa na Telegramu pod nazivom “Javna soba” otkrivena je prošle godine i ponovo se pojavila u januaru, uprkos uvjeravanjima vlasti da su njene aktivnosti zaustavljene.

Premijer Zoran Zaev zaprijetio je prošle nedjelje da će blokirati Telegram ako odbije da pruži veću pomoć za gašenje “Javne sobe” i drugih sličnih grupa.

(Agencije)

Ostavite komentar