MANDIĆ: Oni koji nisu dugo u politici lako postaju žrtve iskusnih mangupa

0
126

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić kazao je da oni koji nijesu dugo u politici lako postaju žrtve, kako je kazao, “raznih međunarodnih iskusnih mangupa koji ih ubjeđuju da treba da se biraju vlade koje će raditi u tuđem, a ne u našem interesu”.

On je to kazao na Sedmom Saboru SNSD-a koji se održao u Doboju.

Mandić je kazao da u ovim teškim i smutnim vremenima, najbolje mogu da nas vode oni koji su iskusni.

Predsjednik NSD-a je kazao i da su Srbi jedan jedinstven i nedjeljiv narod.

“Nezavisno što nas je istorijska sudbina rasporedila da živimo u više država. Nekako sticajem okolnosti van Srbije i Republike Srpske, ostale su na stotine hiljada Srba, ali oni pripadaju srpskom narodu i žele da očuvaju to naše nacionalno jedinstvo jer je ono jedini garant za budućnost i našeg naroda i za budućnost svih zemalja gdje živi srpski narod”, kazao je Mandić.

Kazao je i da se u maloj CG autentičnim predstavnicima srpskog naroda ne dozvoljava da uđu u vlast.

“I to ne samo zbog toga što smo Srbi. Ima i među nama različitih Srba, da ne kažem neku oštriju formulaciju. Da sjutra ja i moj kolega Milan Knežević počnemo da napadamo Beograd, Banja Luku, da ružno govorimo o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pa oni koji upravljaju CG i dolaze iz međunarodne zajednice, rekli bi svojim poslušnicima u CG da prostru crveni tepih i na ramenima da nas unesu u Vladu Crne Gore. Ali mi to nećemo da radimo. Mi znamo da je to sramotni put i to može da se završi samo nestankom srpskog naroda u CG, a slična je situacija i u mnogim drugim državama u regionu”, istakao je Mandić.

Kazao je i da je prethodnih dana čitav srpski narod bio uz svoju braću.

“Vidjeli ste prethodnih dana, čitav srpski narod, ne samo Srbije i Republike Srpske, stoji uz našu braću na Kosovu i Metohiji. Ta naša zavjetna zemlja i taj veliki zavjet koji su dali naši preci, dužni smo danas da pomognemo, jer je njima najteže, kao što je bilo vama u vrijeme onih ratova koji su zahvatili nekadašnju Jugoslaviju”, kazao je Mandić u Doboju.

(RTCG)

Ostavite komentar